SAS-streik:

SAS fortviler: - Risikerer selskapets framtid

900 piloter går ut i streik etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram. Det kan være knusende for selskapets framtid, advarer toppsjef Anko van der Werff.

Det kan bli streik blant SAS-pilotene dersom partene ikke blir enige på overtid av overtiden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM/OSLO (Børsen): Det er brudd i forhandlingene mellom SAS og selskapets piloter. Det bekrefter partene etter at meklingsfristen gikk ut klokken 12 mandag.

Nyheten betyr at 900 SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark går ut i streik innen 24 timer.

Administrerende direktør i SAS, Anko van der Werff, tordnet til pressen og var tydelig opprørt da han kom ut etter meklingsinnspurten mandag.

- Dette er utrolig dårlige nyheter for passasjerene våre. Vi er knust. Dette var sommeren hvor alle gledet seg til å reise igjen, sier toppsjefen, som legger mye av skylden på SAS-pilotene:

- Det er skamfullt at dette er måten pilotene velger å gi tilbake til alle generøse og tålmodige skattebetalere der ute, fortsetter han.

Martin Lindgren, leder av Svensk Pilotförening, slår like hardt tilbake mot selskapet_

- Uansett hva vi har gjort så har vi ikke kommet i mål. Det skylder vi på SAS for. SAS vil ikke komme til enighet, SAS ville ha en streik, hevder han.

- Vi har ikke møttes på flere punkter. Nå blir det streik, vi beklager virkelig til våre passasjerer, og håper at vi kan komme tilbake til forhandlingsbordet, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.