SAS har landet redningsplan

Flyselskapet har sikret seg milliarder.

Foto: Vidar Ruud / NTB
Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS har kommet i mål med en redningsplan, skriver de i en børsmelding.

Rekapitaliseringsplanen øker SAS' aksjekapital med 5,1 milliarder svenske kroner, til 8,6 milliarder svenske kroner. Det tilsvarer drøye ni milliarder norske kroner.

- Kjøper seg to år

Omstruktureringsplanen omgjør 2,25 milliarder svenske kroner fra gjeld til egenkapital, og tilfører cirka 12 milliarder svenske kroner før emisjonskostnader. Dermed sitter SAS igjen med egenkapital tilsvarende 14,25 milliarder kroner, ifølge meldingen.

- Med det trafikknivået som er akkurat nå, kjøper SAS seg her mellom 18-24 måneder før denne store pengebunken er brukt opp, sier aksjeanalytiker Jacob Pedersen hos Sydbank, til danske BT.

- Nå ser vi et verdenskart med økende smitte. Det betyr at markedet for feriereiser nærmest har forsvunnet igjen, fortsetter han.

Økt statlig eierskap

Den svenske og danske stat øker sine eierandeler i selskapet til cirka 21,8 prosent hver, fremgår det av børsmeldingen fra SAS fredag morgen.

At den svenske og danske staten økte sine eierandeler i SAS ble kjent tidligere denne uka, da SAS opplyste om resultatet av en aksjeemisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer