SAS kan åpne nytt flyselskap

SAS vurderer å bestille rundt 30 nye jetfly.

SELVSTENDIG ENHET: SAS vurderer å bestille nye, mindre fly, for å betjene ruter som dagens Airbus A320-fly er for store til å betjene. Disse flyene vil de legge inn i et nytt flyselskap. Foto: NTB scanpix
SELVSTENDIG ENHET: SAS vurderer å bestille nye, mindre fly, for å betjene ruter som dagens Airbus A320-fly er for store til å betjene. Disse flyene vil de legge inn i et nytt flyselskap. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS vil åpne for å starte nok et flyselskap. Det skriver Dagens Næringsliv i en melding. Flyselskapet ser nemlig på mulighetene for å bestille nye fly, med færre seter. Disse flyene ønsker selskapet å legge inn i en «selvstendig enhet», noe som betyr at de skal inn i et eget flyselskap.

Avisa skriver at det handler om framtidige bestiller av 20 til 30 nye jetfly, som bare har 120 til 150 seter. Selskapet snuser på modellene Airbus A220 og brasilianske Embraer.

HIMMELTALL: En noe uvanlig flytur ble foretatt av SAS for å markere siste tur med den gamle arbeidshesten Boeing 737-600. Video: Flightradar24 - Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Det er meningen at disse nye flyene skal betjene ruter der det ikke er effektivt å bruke flytypen Airbus A320, som har 180 seter.

Selskapet ønsker å kvitte seg med mindre Boeing 737-fly, og dermed kommer den nye bestillingen. Ifølge DN har SAS-sjef Rickard Gustafson uttalt følgende om avgjørelsen:

- Vi ser for oss at dette blir en «stand-alone entity», og med kollektivavtaler tilpasset en operasjon som dette. Detaljer om hvem som skal operere denne flåten, hvilke fly vi velger, og så videre, er for tidlig å si noe om, sier Gustafson.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer