SAS' krisepakke: Kutter konsulenter og prosjekter

«Vårt beste estimat er at situasjonen vil normalisere seg rundt juni», skriver SAS' finansdirektør i en intern e-post.

FOREBYGGER: Statsminister Erna Solberg snakker om tiltak for å hindre spredning av coronaviruset. Reporter: Mats Rønning. Video: Per Ervland. Vis mer
Publisert

I en intern e-post sendt ut til de ansatte, levner finansdirektør Torbjørn Wist liten tvil om at harde tiltak er nødvendig for å få SAS gjennom krisen som corona-viruset har skapt.

«For å kompensere for den skarpe nedgangen i inntekter har vi et presserende behov for å kutte kostnader og bevare kontanter», skriver Wist.

«Vi trenger alle mann på dekk. Hvert bidrag teller», skriver finansdirektør Torbjørn Wist i SAS, i en intern epost. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
«Vi trenger alle mann på dekk. Hvert bidrag teller», skriver finansdirektør Torbjørn Wist i SAS, i en intern epost. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Han forteller at alle ledere i SAS nå har fått klar beskjed om å «snu hver stein» for å finne sparetiltak som kan «få en øyeblikkelig effekt».

Trekker tilbake jobbutlysninger

Det Wist kaller «ikke-essensielle investeringer» vil også måtte utsettes, heter det i meldingen.

Blant tiltakene Wist forteller at SAS nå iverksetter, er disse:

  • Stoppe eller utsette en rekke prosjekter innen IT, markedsføring og andre deler av organisasjonen
  • Fjerne konsulenter og trekke tilbake jobbutlysninger
  • Tilbakekalle budsjetterte kostnader som ikke behøves for å opprettholde en sikker drift.

«Vi vil også se kolleger bli midlertidig oppsagt der hvor lovgivningen tillater dette», heter det i eposten.

- Normalisering i juni

Noen snarlig bedring er heller ikke å forvente, skal vi tro finansdirektøren i SAS.

«Vårt beste estimat er at situasjonen vil normalisere seg rundt juni, men det er viktig å understreke at vi ikke vet på dette tidspunktet. I mellomtida trenger vi alle mann på dekk. Hvert bidrag teller.»

- Det vi ønsker å få fram, er behovet for å kutte i alle ikke-kritiske konstnader, sier SAS' kommunikasjonsdirektør John Eckhoff til Børsen.

Han forteller at eposten fra Torbjørn Wist gikk ut på fredag, og vil ikke tallfeste noen av tiltakene som listes opp.

- Dette er noe som hele organisasjonen bidrar med, og det pågår for full styrke nå. Vi har god likviditet, og det vi gjennomfører nå er for å sikre fortsatt god likviditett, sier Eckhoff til Børsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer