SAS med nedslående tall

Passasjertallet faller kraftig for SAS under koronautbruddet. En avtale med regjeringen sikrer likevel noen innenriksruter i Norge.

PÅ BAKKEN: Mange SAS-fly er parkert i disse dager.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
PÅ BAKKEN: Mange SAS-fly er parkert i disse dager. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- For en drøy måned siden begynte vi for alvor å bli påvirket av koronakrisen, og vi befinner oss nå i en situasjon som vi aldri tidligere har opplevd, sier administrerende direktør Rickard Gustafson i SAS i en pressemelding.

Som følge av pandemien og reisebegrensningene mange land har innført, har SAS redusert kapasiteten med over 45 prosent sammenlignet med i fjor. De opplyser samtidig at nesten 11 000 ansatte i skrivende stund er permittert i Skandinavia.

Pandemien har også bidratt til et stort fall i passasjertallet.

I mars reiste 995 000 passasjerer med SAS. Det er en nedgang på 59,6 prosent fra samme måned i fjor.

Samtidig var flyene under halvfulle, med en fyllingsgrad på 48,6 prosent.

Den regulære passasjertrafikken, som måles i passasjerkilometer, gikk også ned, med 61,9 prosent, sammenlignet med mars i fjor.

I april vil nesten samtlige fly innstilles, unntatt noen få innenrikslinjer i Norge og Sverige.

- For første gang i historien tilbyr vi ingen regulære internasjonale flygninger. Fra mandag av flyr vi bare til et begrenset antall destinasjoner innenriks i Norge og Sverige. I Norge flyr vi til flere destinasjoner enn i Sverige, takket være en avtale med den norske regjeringen, sier Gustafson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer