SAS-medarbeidere corona-smittet

Har ansatte i karantene, bekrefter SAS.

CORONA-SMITTE: SAS bekrefter at de har medarbeidere som er smittet av coronaviruset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
CORONA-SMITTE: SAS bekrefter at de har medarbeidere som er smittet av coronaviruset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, i SAS har vi medarbeidere som er smittet og vi har medarbeidere i karantene. Dette er håndtert i tråd med helsemyndighetenes råd og anbefalinger, sier John Eckhoff, pressesjef i SAS til Børsen.

Han bekrefter videre at det er snakk om ansatte som arbeider om bord i fly, men vil ikke gi nærmere opplysninger om hvilke stillinger de innehar, eller antall ansatte som er rammet.

- Sykdommen skjedde noen dager etter at medarbeiderne kom hjem fra en reise i et risikoområde. Det er altså ingen som har blitt syke eller vist symptomer om bord, skriver SAS i en pressemelding.

På spørsmål om hvor de skal ha pådratt seg smitten, opplyser Eckhoff om at de antar at de ansatte er blitt smittet i risikoområder, men henviser til norske helsemyndigheter for ytterligere informasjon.

- Aldri sett sånne tall

Før helgen meldte Norwegian at de kansellerer avganger på grunn av coronaviruset, da det har ført til lavere etterspørsel på flere av rutene. Blant de berørte rutene er 22 avganger mellom Europa og USA i tidsrommet 28. mars til 5. mai.

I dag kunne SAS også melde om at de innstiller 2000 flyvninger i mars som følge av redusert etterspørsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer