SAS-medarbeidere corona-smittet

Har ansatte i karantene, bekrefter SAS.

CORONA-SMITTE: SAS bekrefter at de har medarbeidere som er smittet av coronaviruset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
CORONA-SMITTE: SAS bekrefter at de har medarbeidere som er smittet av coronaviruset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, i SAS har vi medarbeidere som er smittet og vi har medarbeidere i karantene. Dette er håndtert i tråd med helsemyndighetenes råd og anbefalinger, sier John Eckhoff, pressesjef i SAS til Børsen.

Han bekrefter videre at det er snakk om ansatte som arbeider om bord i fly, men vil ikke gi nærmere opplysninger om hvilke stillinger de innehar, eller antall ansatte som er rammet.

- Sykdommen skjedde noen dager etter at medarbeiderne kom hjem fra en reise i et risikoområde. Det er altså ingen som har blitt syke eller vist symptomer om bord, skriver SAS i en pressemelding.

På spørsmål om hvor de skal ha pådratt seg smitten, opplyser Eckhoff om at de antar at de ansatte er blitt smittet i risikoområder, men henviser til norske helsemyndigheter for ytterligere informasjon.

- Aldri sett sånne tall

Før helgen meldte Norwegian at de kansellerer avganger på grunn av coronaviruset, da det har ført til lavere etterspørsel på flere av rutene. Blant de berørte rutene er 22 avganger mellom Europa og USA i tidsrommet 28. mars til 5. mai.

I dag kunne SAS også melde om at de innstiller 2000 flyvninger i mars som følge av redusert etterspørsel.

SAS opplyste at de har sett seg nødt til å kutte kostnader blant annet på drivstoff, flyplassavgifter og andre avgifter.

VASKER DU RIKTIG?: De fleste nordmenn sluntrer unna med dette viktigste enkelttiltaket for god helse. Seniorrådgiver Nina Sorknes ved Folkehelseinstituttet viser deg hvordan vasken skal gjøres. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg har aldri sett sånne tall. Det er forferdelige tall, rett og slett. At det skulle bli så ille som dette hadde jeg i min villeste fantasi aldri sett for meg. Dette er grotesk, sa flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Børsen i forrige uke.

Organisasjonen anslo da et tap på mer enn svimlende 583 milliarder kroner globalt for passasjermarkedet. Det forutsetter i tillegg at situasjonen ikke blir mer alvorlig.

Anslaget var da en dobling siden forrige prognose datert 20 februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer