SAS permitterer ansatte

Permitteringene trer i kraft fra tirsdag.

PERMITTERER: SAS permitterer omkring 200 av sine norske ansatte. Foto: NTB Scanpix
PERMITTERER: SAS permitterer omkring 200 av sine norske ansatte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet SAS har i dag sendt ut permitteringsvarsel til omkring 100 av sine piloter og det samme antallet kabinansatte.

Permitteringen trer i kraft fra tirsdag og dreier seg om norske ansatte.

Det bekrefter pressesjef John Eckhoff til Dagbladet.

- Dette er en del av de tiltaksreduskjsonene vi har varslet. Med den utviklingen vi har sett i flytrafikken, så kommer vi ikke utenom at dette også rammer personale hos oss.

SAS er i likhet med andre flyselskaper blitt hardt rammet av cornaviruset og har kansellert en rekke flyginger den neste tida.

- Ikke særlig effekt

Norsk Flygerforbund har denne uka har hatt samtaler med både samferdsels- og statsministeren for å se på tiltak rettet mot blant annet flyselskapene.

Fredag ble det blant annet kjent at flypassasjeravgiften skal oppheves midlertid fra 1. januar 2020 og dessuten skal samtlige lufthavnavgifter oppheves ut juni.

SAS' direktør for samfunnskontakt, Knut Morten Johansen, pekte på at passasjeravgiften og luftfartsavgiftene ikke har særlig effekt nå da nesten ingen flyr.

«I et normalår så ville disse avgiftene til sammen ha utgjort nærmere 3 mrd, men i dag er virkningen for oss beklageligvis ganske beskjeden sett i forhold til den store utfordringen vi står overfor», skrev han i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer