SAS-pilotene advarer: - Holder ikke mål

For å ta unna trafikktoppen i sommer, har SAS hyret inn et utenlandsk flyselskap. Nå frykter pilotene nok en trøblete sommer.

UROLIG: Etter en lang og krevende vinter, står en usedvanlig viktig sommersesong på trappene for kriserammede SAS. Nå er imidlertid pilotene bekymret for at selskapet er dårlig forberedt. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
UROLIG: Etter en lang og krevende vinter, står en usedvanlig viktig sommersesong på trappene for kriserammede SAS. Nå er imidlertid pilotene bekymret for at selskapet er dårlig forberedt. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- I ei tid der vi trenger å vise oss fra vår beste side, er jeg redd vi ikke får til det i sommer. Ledelsen har gjort et langsiktig arbeid over tid som ikke holder mål, sier leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Børsen.

Etter fjorårets skrekksommer og en økonomisk situasjon som fortsatt er alvorlig, er årets sommersesong kanskje viktigere enn noensinne for SAS.

På samme tid skraper «hele» den europeiske luftfarten etter smuler hva gjelder arbeidskraft. SAS er intet unntak og har måttet ta krisegrep for å få dekket planlagte ruter i sommer.

- Mangler ansatte

For å få unna trafikktoppen har SAS leid inn et flyselskap fra utlandet, som gjentatte ganger har fått kritikk. Selskapets egne piloter reagerer kraftig på valget.

- Vi er kjent med at SAS har lite kapasitet inn mot sommeren, noe som skyldes at de ikke lyktes i å få inn tilstrekkelig med fly og besetning. Det er mangel på både piloter og kabinansatte, sier pilot og leder av norske SAS-flygeres forening, Roger Klokset, til Børsen.

For å hindre en gjentakelse av fjorårets sommerkaos, har flykjempen helt konkret leid inn åtte fly fra det latviske flyselskapet Smart Lynx Airlines sitt datterselskap i Estland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer