SAS-pilotene: - En tragedie

En avtale er nå på plass mellom SAS og SAS-pilotene, ifølge leder i SAS Norge Flygerforening.

BLITT ENIGE: Ledelsen i SAS og pilotene i selskapet har blitt enige om en avtale. Det bekrefter leder for Norsk Flygeforening, Jan Levi Skogvang overfor Dagbladet. Foto: Terje Pedersen / NTB
BLITT ENIGE: Ledelsen i SAS og pilotene i selskapet har blitt enige om en avtale. Det bekrefter leder for Norsk Flygeforening, Jan Levi Skogvang overfor Dagbladet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da ledelsen i SAS og pilotene i selskapet møttes mandag morgen var begge parter tydelige på at det hastet å komme til enighet i meklingen.

Etter en helg med intense forhandlinger er en avtale mellom partene endelig på plass.

Det sier leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Børsen mandag kveld.

- En avtale er på plass, bekrefter han.

Misfornøyd

- Er dere fornøyde med avtalen?

- Nei, overhodet ikke. Dette er en tragedie for pilotene, rent avtalemessig. Men det er godt at vi er ferdige og at vi får flyene opp i luften igjen, sier han, og legger til:

- Vi har ikke forhandlet om en forbedring om vilkår, men bare forverring av vilkår. Det er ikke noe hyggelig. Det eneste som er hyggelig er at vi har en enighet. Og at vi får flyene tilbake i lufta.

Ikke signert

Styreleder i SAS bekrefter overfor svenske Dagens Industri at en avtale er på plass mellom partene.

- Vi har en avtale på plass, nå skal vi bare få de siste underskriftene på plass, sier styreleder Carsten Dilling til avisa.

VEIS ENDE: Mandag 18. juli fortsetter forhandlingene i SAS-streiken. SAS' forhandlingsleder Marianne Hernæs håper at meklingen snart er ved veis ende. Video: Dagbladet TV / Ivan Larsson. Vis mer

Presseavdelingen i SAS avkrefter derimot disse opplysningene, og presiserer at en avtale enda ikke er signert av alle parter.

- Selv om meklingen har gått i riktig retning, er det ennå ikke signert noen avtale mellom de to partene, skriver de.

- På grunn av spekulasjonene i media ønsker SAS å presisere at det foreløpig ikke er signert noen avtale mellom de to partene. Meklingsprosessen fortsetter, legger de til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer