Apollo Global Management:

SAS-redning i skatteparadis: - Problematisk

Den amerikanske investeringskjempen kan bli storeier i flyselskapet etter milliardlån.

I KNIPE: Flyselskapet SAS står i økonomisk krise, men kan reddes av et amerikansk investeringsselskap. Foto: Johan Nilsson / TT News Agency / Reuters / NTB
I KNIPE: Flyselskapet SAS står i økonomisk krise, men kan reddes av et amerikansk investeringsselskap. Foto: Johan Nilsson / TT News Agency / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

SAS har lagt noen tøffe år bak seg. Først pandemi, så en omfattende streik. Flyselskapet har satt i gang en omfattende omstruktureringsplan, som har skapt stor splid.

Milliarder har pøst ut av selskapet, som er i en dyp krise. Nå har imidlertid det amerikanske finanshuset Apollo Global Management kommet på banen som en reddende engel.

Flyselskapet har nylig undertegnet en låneavtale pålydende 700 millioner dollar, som skal bidra til å holde SAS i gang under omstillingsprosessen i selskapet.

Finansieringen skal opp til behandling av konkursdomstolen i september. Da kan Apollo Global Management bli storaksjonær i flyselskapet.

Men flere danske eksperter mener imidlertid konsernet kommer med noen røde flagg.

Over 1000 i skatteparadis

Den danske avisa Finans avslører at investeringsgiganten har hundrevis av datterselskaper spredt rundt i skatteparadis verden over. De har laget en sammenstilling av selskapene basert på opplysninger fra amerikanske børsmyndigheter gjennom plattformen Fintel.

På Caymanøyene alene er 401 selskaper registrert under Apollo Global Management, ifølge avisa. I Luxemburg og Marshalløyene har selskapet henholdsvis 31 og 12 datterselskap, skriver de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer