SAS regner med virustap på 200 millioner

SAS regner med å tape rundt 200 millioner svenske kroner i vinter på flyginger som er kansellert på grunn av virusutbruddet.

VIRUSTAP: I kvartalsrapporten trekker flyselskapet fram at inntektene øker, men at dette motvirkes av blant annet negative valutaeffekter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
VIRUSTAP: I kvartalsrapporten trekker flyselskapet fram at inntektene øker, men at dette motvirkes av blant annet negative valutaeffekter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vår eksponering mot Fastlands-Kina er relativt liten. Rutene til Shanghai og Beijing frakter om lag 250 000 passasjerer hvert år. Inntektstapet fra de kansellerte flygingene i februar og mars er ventet å være på rundt 200 millioner svenske kroner (193 millioner norske kroner, journ.anm.)», heter det i rapporten for årets første kvartal.

Den ble lagt fram onsdag.

I kvartalsrapporten 2019/2020 trekker flyselskapet fram at inntektene øker, men at dette motvirkes av blant annet negative valutaeffekter. Underskuddet før skatt øker fra 576 millioner svenske kroner i første kvartal i fjor til 1087 millioner svenske kroner i samme periode i år.

SAS varslet 30. januar de første kanselleringene og har så langt valgt å kansellere alle flygingene til Shanghai og Beijing.

- Sikkerheten til våre passasjerer og ansatte er vår høyeste prioritet. Etter evaluering av situasjonen i Kina angående coronaviruset, har SAS valgt å kansellere alle flyvninger til og fra Shanghai og Beijing, fra i morgen, fredag 31. januar, til 9. februar, het det i en pressemelding fra selskapet.

De har siden den gang forlenget flystansen til 29. mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer