SAS-streiken:

SAS sender 100 fly

SAS bekrefter at de vil sende 100 fly for å hente strandede nordmenn hjem fra utenlandsreise.

SAMARBEIDER: SAS og SAS-pilotene samarbeider nå om å hente hjem strandede nordmenn. Foto: Sweden Out via NTB
SAMARBEIDER: SAS og SAS-pilotene samarbeider nå om å hente hjem strandede nordmenn. Foto: Sweden Out via NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De første flyene som skal frakte hjem strandede reisende, tar av fredag, opplyser de norske SAS-flygernes leder Roger Klokset.

- De flyr tomme fly ned for å hente passasjerer på destinasjoner det er vanskelig å finne alternativ transport hjem, sier Klokset til NTB.

100 flyginger

Klokset sier at det hovedsakelig dreier seg om fly til ulike destinasjoner i Hellas. Ni av flyene skal frakte passasjerer til Norge, hvorav de fleste lander på Oslo Lufthavn.

Fra fredag til søndag skal SAS ved hjelp av nær 100 flyginger frakte strandede turister fra Skandinavia hjem.

– I dag kan vi fly 18 fly, der vi flyr tomme fly og tar hjem reisende. I helga flyr vi til sammen 80 fly, ca. 50 på lørdag og 30 på søndag. Det gjelder for hele Skandinavia, ikke bare Norge, sier pressesjef Tonje Sund i SAS til NTB.

STREIK: Formann i Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, forteller at han føler seg brukt etter at SAS og pilotene ikke klarte å komme frem til en løsning søndag formiddag. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer

- Ser låst ut

Riksmekleren har foreløpig ingen planer om å ta kontakt med partene i SAS-streiken.

- Det er ingen grunn til at det skal skje per nå, opplyser Riksmeklerens kontor til NTB.

- Generelt når det er streik er det kontakt mellom mekler og partene og det jobbes på bakrommet. Hvis partene i SAS nærmer seg en løsning kan det være de tar kontakt, men det ser helt låst ut nå, sier de videre.

De legger til at dersom det blir nye runder hos Riksmekleren blir det antakeligvis i Stockholm, men at det kan hende den norske Riksmekleren blir med.

Riksmekleren har til oppgave å mekle i interessetvister mellom partene i arbeidslivet, det vil si tvister om opprettelse eller revisjon av tariffavtaler.

Den norske Riksmekleren Mats Wilhelm Ruland var til stede under meklingen i Stockholm som ble brutt mandag. Da gikk 900 SAS-piloter ut i streik fordi partene er uenige om hvordan ansettelsesforholdene i SAS skal være.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer