SAS-sjefen slår alarm: - Kjemper for overlevelse

Den ferske toppsjefen i SAS varsler at flyselskapet står i en alvorlig situasjon.

MÅ TA GREP: Toppsjefen i SAS advarer om at selskapet står overfor noen vanskelige utfordringer i tida som kommer. Nå varsler han endringer. Foto: Vidar Ruud / NTB
MÅ TA GREP: Toppsjefen i SAS advarer om at selskapet står overfor noen vanskelige utfordringer i tida som kommer. Nå varsler han endringer. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

I april ble det klart at nederlandske Anko van der Werff hadde fått stillingen som ny konsernsjef i SAS. Etter å ha brukt de første månedene på å kartlegge flyselskapets tilstand, gjør toppsjefen nå opp status.

I et oppsiktsvekkende intervju erkjenner Werff at flygiganten står i en dramatisk situasjon.

- SAS kjemper for å overleve. Når jeg ser hvordan markedet er nå, hvordan våre kunder endrer seg og størrelsen på gjelda vår, er det fullstendig tydelig at vi må gjøre ting markant annerledes. Det blir en kamp for å endre SAS, slik at vi har en framtid, sier Werff til Finans.dk.

Lover kostnadskutt

Han forklarer at det er en rekke faktorer som har ført til krisesituasjonen selskapet nå har havnet i. En samlet luftfartsbransje har lidd enorme tap under coronapandemien. Samtidig ventes et stup i tallet på forretningsreiser framover - noe som vil ramme særlig SAS i stor grad.

Til tross for at selskapet mottok milliarder i statlige lån og annen coronastøtte under pandemien, sitter flygiganten med en voldsom gjeld på om lag 27 milliarder svenske kroner.

Toppsjefen varsler at selskapet nå skal gå kraftig til verks med å kutte kostnader. På samme tid er de ansattes fagforeninger kalt inn til forhandlinger som skal sikre «fleksibilitet, effektiviseringer og lavere omkostninger».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer