SAS søker beskyttelse: - Pilotene blir lurt

Pilotforeningene mener SAS-ledelsen bevisst har presset fram en streik til egen fordel. - Absolutt ikke sant, svarer konsernsjef i SAS, Anko van der Werff.

RASER: Lederen for det norske pilotforbundet i SAS Roger Klokset. Foto: Chris Anderson
RASER: Lederen for det norske pilotforbundet i SAS Roger Klokset. Foto: Chris Anderson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): SAS og enkelte av datterselskapene søkte tirsdag morgen om konkursbeskyttelse i USA.

Opplysningene om konkursbeskyttelse går fram av en pressemelding.

- SAS innleder en domstolsprosess i USA gjennom å søke om en Chapter 11-prosess, for å gjennomføre viktige deler av SAS Forward-planen, skriver selskapet i pressemeldingen.

«Chapter 11» omhandler et foretaks rett til å søke konkursbeskyttelse for å kunne restrukturere selskapet i et forsøk på å unngå konkurs.

- Dette handler ikke om å gå konkurs, det handler om en finansiell restrukturering av selskapet, sa konsernsjef i SAS, Anko van der Werff, til pressen tirsdag.

- Blir lurt

SAS-pilotene som mandag gikk ut i streik, reagerer sterkt på nyheten om at flyselskapet søker konkursbeskyttelse i USA. De mener de blir brukt som en brekkstang.

- SAS bruker pilotene som brekkstang inn i en konkursbeskyttelse.

Det skriver pilotforeningen i en pressemelding tirsdag.

- SAS-ledelsen har trenert og strukket forhandlinger og mekling helt fra november i fjor og til dagen før søknaden, uten noensinne å ha intensjon om å ville inngå en avtale med SAS-pilotene, sier Roger Klokset, leder for SAS-pilotene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer