SAS stanser mesteparten av virksomheten

Flyselskapet SAS stanser mesteparten av virksomheten, og permitterer opptil 10 000 medarbeidere, noe som utgjør 90 prosent av arbeidsstyrken, bekrefter toppsjefen.

PRESSEKONFERANSE: Konsernsjef Rickard Gustafson sier at selskapet nå befinner seg i en krise. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi opplever nå en krise – en krise som går fra land til land, og påvirker industri etter industri, sier konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Den pågående viruspandemien har rammet en rekke flyselskapet hardt. Stengte grenser og reiserestriksjoner har resultert i lav etterspørsel.

- For SAS’ del innebærer denne nye virkeligheten at vi må tilpasse oss. Fra og med i morgen, mandag, vil ta pause i store deler av bedriften, og vi blir tvunget til å redusere avgangene kraftig, sier Gustafson.

Permitterer opptil 10 000 medarbeidere

SAS bekreftet til Dagbladet lørdag at de har sendt ut permitteringsvarsel til omkring 100 av sine piloter og omtrent like mange kabinansatte. Opptil 10 000 medarbeidere blir nå permittert, noe som utgjør 90 prosent av arbeidsstyrken, opplyser Gustafson på pressekonferansen.

- Et flyselskap som ikke har billettinntekter, kan ikke vare lenge. Men vi har god likviditet, og vil klare oss en stund, sier han og fortsetter:

- Men det er vanskelig å si hvor lenge.

Kan ikke love refusjon

En rekke land har stengt sine grenser for å verne sine borgere mot coronaviruset, blant dem Norge og Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer