SAS-streiken avsluttes

Etter 15 dager med streik har partene kommet til en enighet.

ENIGHET: Natt til tirsdag ble det kjent at SAS-streiken var over og at partene hadde kommet til enighet. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): SAS og pilotforeningene har kommet til enighet, og SAS-pilotenes streik blir med det avsluttet, melder SAS i en pressemelding.

- Jeg er glad for at vi nå er blitt enige med alle de fire pilotforeningene i SAS Scandinavia og at streiken er avsluttet, sier SAS-sjef Anko Van der Werff i pressemeldingen.

- Endelig kan vi gjenoppta vanlig drift og fly våre kunder på deres etterlengtede sommerferier.

SAS-pilotenes streik har vart siden mandag 4. juli. Det er ventet at det vil ta noen dager før SAS er i normal drift igjen.

Full forvirring

Mandag kveld ble det bekreftet at en avtale var på plass.

- En avtale er på plass, bekreftet leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Børsen.

- Er dere fornøyde med avtalen?

- Nei, overhodet ikke. Dette er en tragedie for pilotene, rent avtalemessig. Men det er godt at vi er ferdige og at vi får flyene opp i luften igjen, sa han.

Det ble imidlertid full forvirring da SAS skrev i en i en pressemelding at det ikke var signert noen avtale mellom SAS og pilotene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer