SAS-streiken avsluttes

Etter 15 dager med streik har partene kommet til en enighet.

ENIGHET: Natt til tirsdag ble det kjent at SAS-streiken var over og at partene hadde kommet til enighet. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): SAS og pilotforeningene har kommet til enighet, og SAS-pilotenes streik blir med det avsluttet, melder SAS i en pressemelding.

- Jeg er glad for at vi nå er blitt enige med alle de fire pilotforeningene i SAS Scandinavia og at streiken er avsluttet, sier SAS-sjef Anko Van der Werff i pressemeldingen.

- Endelig kan vi gjenoppta vanlig drift og fly våre kunder på deres etterlengtede sommerferier.

SAS-pilotenes streik har vart siden mandag 4. juli. Det er ventet at det vil ta noen dager før SAS er i normal drift igjen.

Full forvirring

Mandag kveld ble det bekreftet at en avtale var på plass.

- En avtale er på plass, bekreftet leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Børsen.

- Er dere fornøyde med avtalen?

- Nei, overhodet ikke. Dette er en tragedie for pilotene, rent avtalemessig. Men det er godt at vi er ferdige og at vi får flyene opp i luften igjen, sa han.

Det ble imidlertid full forvirring da SAS skrev i en i en pressemelding at det ikke var signert noen avtale mellom SAS og pilotene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.