- SAS taper

Pilotene mener at avtalen med SAS er en tragedie. Snart skal også de kabinansatte i forhandlinger med selskapet om en ny tariffavtale. Leder i SAS Norge kabinforening, Martinus Rokkum, er likevel ikke bekymret.

ENIGHET: Streiken mellom SAS-pilotene og selskapet ble avblåst natt til tirsdag. Snart venter nye forhandlinger med de kabinansattes fagforening, SAS Norge kabinforening. Foto: Annika Byrde / NTB
ENIGHET: Streiken mellom SAS-pilotene og selskapet ble avblåst natt til tirsdag. Snart venter nye forhandlinger med de kabinansattes fagforening, SAS Norge kabinforening. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Da SAS-streiken var et faktum, ble hundrevis av kabinansatte i selskapet permittert. Natt til tirsdag kom en avtale mellom pilotene og SAS på plass, og de kabinansatte kan komme tilbake på jobb.

Leder i SAS Norge kabinforening, Martinus Rokkum, sier de er glade for at streiken er over.

- Vi kjenner ikke til alle detaljene i avtalen ennå, men vi håper at det er et resultat vi kan leve med, sier han til Børsen.

Sliter med rekruttering

Leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, uttalte mandag kveld at de ikke er fornøyde med avtalen pilotene fikk med SAS. Han hevder at den kun innebærer en forverring av vilkår.

Snart skal også SAS Norge kabinforening inn i forhandlinger med SAS. Leder i fagforeningen, Martinus Rokkum, er likevel ikke bekymret for at de kabinansatte vil ende opp med verre vilkår.

- Vi må forholde oss til våre medlemmers behov. Det er det som er viktig for oss. Dette er et lavtlønnsyrke, så for oss er det viktig å få et godt lønnsoppgjør. Begynnerlønna må opp, slik at flere ønsker å jobbe i SAS, sier han.

Selskapet sliter allerede med rekruttering av kabinansatte. Dette gjelder både de som arbeider på bakken og i lufta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.