SAS-konflikten:

SAS vil gjenoppta forhandlingene

Situasjonen ble tidligere mandag beskrevet som fastlåst. Nå tar flyselskapet initiativ til å gjenoppta forhandlingene med pilotforeningene.

TUSENVIS RAMMES: Den pågående SAS-streiken rammer anslagsvis 30 000 passasjerer daglig. Foto: Annika Byrde / NTB
TUSENVIS RAMMES: Den pågående SAS-streiken rammer anslagsvis 30 000 passasjerer daglig. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den pågående streiken påvirker tusenvis av våre kunder daglig, og mange ansatte i SAS jobber veldig hardt for å støtte berørte kunder. Det er nødvendig at partene i fellesskap får slutt på situasjonen, skriver SAS i en pressemelding mandag ettermiddag.

SAS erkjenner at fortsatt mekling vil kreve innrømmelser fra begge parter, og at selskapet er villig til å ta sitt ansvar i den prosessen.

- Vi er selvfølgelig positive til det, sier leder for SAS Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Dagbladet.

Partene hadde tidligere mandag et statusmøte med riksmekler Mats Wilhelm Ruland, som etterpå sa til NRK at «situasjonen fortsatt er like fastlåst som det har vært siden konflikten startet».

- Det faktum at SAS nå tar et initiativ viser jo at de har endret ståsted i forhold til tidligere. I så måte er det en positiv utvikling - vi er spente på hva de eventuelt har å komme med, sier Skogvang.

- Ønsker en løsning

Til NRK sier leder i Norske SAS-flygeres forening at de ønsker å forhandle.

- Vi stiller. Vi ønsker en løsning. Vi har vært løsningsorienterte hele veien. Vi har gått ekstremt langt i å komme SAS i møte, sier Roger Klokset, leder Norske SAS-flygeres forening til kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.