SAS-konflikten:

SAS vil gjenoppta forhandlingene

Situasjonen ble tidligere mandag beskrevet som fastlåst. Nå tar flyselskapet initiativ til å gjenoppta forhandlingene med pilotforeningene.

TUSENVIS RAMMES: Den pågående SAS-streiken rammer anslagsvis 30 000 passasjerer daglig. Foto: Annika Byrde / NTB
TUSENVIS RAMMES: Den pågående SAS-streiken rammer anslagsvis 30 000 passasjerer daglig. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den pågående streiken påvirker tusenvis av våre kunder daglig, og mange ansatte i SAS jobber veldig hardt for å støtte berørte kunder. Det er nødvendig at partene i fellesskap får slutt på situasjonen, skriver SAS i en pressemelding mandag ettermiddag.

SAS erkjenner at fortsatt mekling vil kreve innrømmelser fra begge parter, og at selskapet er villig til å ta sitt ansvar i den prosessen.

- Vi er selvfølgelig positive til det, sier leder for SAS Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Dagbladet.

Partene hadde tidligere mandag et statusmøte med riksmekler Mats Wilhelm Ruland, som etterpå sa til NRK at «situasjonen fortsatt er like fastlåst som det har vært siden konflikten startet».

- Det faktum at SAS nå tar et initiativ viser jo at de har endret ståsted i forhold til tidligere. I så måte er det en positiv utvikling - vi er spente på hva de eventuelt har å komme med, sier Skogvang.

STREIK: Formann i Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, forteller at han føler seg brukt etter at SAS og pilotene ikke klarte å komme frem til en løsning søndag formiddag. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer

- Ønsker en løsning

Til NRK sier leder i Norske SAS-flygeres forening at de ønsker å forhandle.

- Vi stiller. Vi ønsker en løsning. Vi har vært løsningsorienterte hele veien. Vi har gått ekstremt langt i å komme SAS i møte, sier Roger Klokset, leder Norske SAS-flygeres forening til kanalen.

Klokset mener at SAS er en uke for seint ute.

- Vi har blitt presset opp i et hjørne hvor vi ikke hadde noen andre alternativer. Vi la et tilbud på bordet i siste stund av meklingen på mandag i Stockholm, som er helt unikt i skandinavisk sammenheng, og som jeg rett og slett ikke kan forstå at SAS ikke godtok, sier Klokset til NRK.

Leder Henrik Thyregod i Dansk Pilotforening til den danske avisa BT at han syns det er en merkelig framgangsmåte fra SAS sin side.

- Det er helt nytt for meg, og jeg synes det er merkverdig å gå ut med det i pressen i stedet for å kontakte meg direkte. Men det er klart, hvis de vil at vi skal komme, så kommer vi, sier han om SAS-initiativet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer