Satser milliardbeløp på ny kjøpesentergigant

Petter Stordalen, Marius Varner, Johan Johannson og Christian Ringnes går sammen om nytt kjempeprosjekt.

BLAR OPP: Investorene Petter A. Stordalen (t.h.) og Christian Ringnes er blant dem som investerer til sammen nær 1 milliard kroner i et nytt kjøpesenterselskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB / Nina Hansen / Dagbladet
BLAR OPP: Investorene Petter A. Stordalen (t.h.) og Christian Ringnes er blant dem som investerer til sammen nær 1 milliard kroner i et nytt kjøpesenterselskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB / Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

En gruppe bestående av noen av Norges desidert rikeste menn investerer 4,8 milliarder kroner i det de håper skal bli en ny kjøpesentergigant.

- De som tror at fysisk handel tilhører fortida, tar feil, sier selskapets ferske styreleder, Petter Stordalen, i en pressemelding torsdag morgen.

Med på laget er investorene og milliardærene Johan Johannson, Christian Ringnes, Marius Varner og Lars Lørseth.

Selskapet, som skal hete Aurora Eiendom, har som mål å bli en av Norges ledende eiere av kjøpesentre. Allerede har de inngått en bindene avtale om å overta fire sentre fra Steen & Strøm: Vinterbro Senter i Ås, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik.

- Har klokkertro

De nevnte kjøpesentrene hadde i fjor en samlet omsetning på drøyt 3,2 milliarder kroner i 2020, ifølge det ferske selskapet.

I tillegg varsler selskapet at de har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe ytterligere ett stort norsk kjøpesenter for rundt 1,8 milliarder kroner.

- Det skal mer enn netthandel og corona til for å matche kraften som ligger i å tilby gode handleopplevelser, og vi har klokkertro på at kjøpesentre med en god beliggenhet og en fin miks av kvalitetsleietakere vil gjøre det bra i mange år framover, fortsetter Stordalen.

Sistnevnte startet for øvrig sin karriere i kjøpesenterbransjen med Steen & Strøm på slutten av 80-tallet. Med dette gjør Stordalen altså et storstilt comeback.

- Nytt eventyr

Milliardærene Johannson, Stordalen, Varner, Ringnes og Løseth befinner seg alle på Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer. Samlet har de en anslått formue på over 70 milliarder kroner, og nå punger kvintetten ut nær én milliard kroner for å investere i selskapet.

Den styrtrike investorgruppen får også hjelp av Nordens største eiendomsfond NREP.

- Her går vi mot vinden og investerer i noe mange ikke tør. Aurora Eiendom skal bli en av de ledende kjøpesenteraktørene i Norge, og skal etter hvert også ut i Norden. Dette er starten på et nytt eventyr, sier Løseth, som fra før har erfaring fra Amfi-kjeden og Alti Forvaltning.

Som en del av avtalen kjøper Aurora Eiendom 50 prosent av aksjene i Alti Forvaltning. Alti, som allerede forvalter 26 kjøpesentre i Norge, skal drifte og utvikle sentrene.

Henter millioner

Totalt er det tegnet aksjer for 1,377 milliarder kroner i selskapet i en rettet emisjon mot elleve investorer. Ytterligere 623 millioner skal hentes i en ny emisjon for å finansiere kjøpet av ytterligere et stort norsk kjøpesenter, opplyser selskapet selv.

Mens norske kjøpesentre har blødd som følge av nedstengingen av samfunnet det siste året, har netthandelen for alvor skutt fart. Det skremmer tilsynelatende ikke Lars Ove Løseth, som blir administrerende direktør i Aurora Eiendom.

- Fremtidens handlevaner er ikke enten netthandel eller fysiske butikker, det er begge deler i et godt samspill. Husk at vi mennesker er sosiale vesener som vil ut og møte venner og familie, snakke med fagfolk eller benytte sentrenes utvalg av tjenester og aktiviteter, sier han i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer