Satser milliardbeløp på ny kjøpesentergigant

Petter Stordalen, Marius Varner, Johan Johannson og Christian Ringnes går sammen om nytt kjempeprosjekt.

BLAR OPP: Investorene Petter A. Stordalen (t.h.) og Christian Ringnes er blant dem som investerer til sammen nær 1 milliard kroner i et nytt kjøpesenterselskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB / Nina Hansen / Dagbladet
BLAR OPP: Investorene Petter A. Stordalen (t.h.) og Christian Ringnes er blant dem som investerer til sammen nær 1 milliard kroner i et nytt kjøpesenterselskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB / Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

En gruppe bestående av noen av Norges desidert rikeste menn investerer 4,8 milliarder kroner i det de håper skal bli en ny kjøpesentergigant.

- De som tror at fysisk handel tilhører fortida, tar feil, sier selskapets ferske styreleder, Petter Stordalen, i en pressemelding torsdag morgen.

Med på laget er investorene og milliardærene Johan Johannson, Christian Ringnes, Marius Varner og Lars Lørseth.

Selskapet, som skal hete Aurora Eiendom, har som mål å bli en av Norges ledende eiere av kjøpesentre. Allerede har de inngått en bindene avtale om å overta fire sentre fra Steen & Strøm: Vinterbro Senter i Ås, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik.

- Har klokkertro

De nevnte kjøpesentrene hadde i fjor en samlet omsetning på drøyt 3,2 milliarder kroner i 2020, ifølge det ferske selskapet.

I tillegg varsler selskapet at de har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe ytterligere ett stort norsk kjøpesenter for rundt 1,8 milliarder kroner.

- Det skal mer enn netthandel og corona til for å matche kraften som ligger i å tilby gode handleopplevelser, og vi har klokkertro på at kjøpesentre med en god beliggenhet og en fin miks av kvalitetsleietakere vil gjøre det bra i mange år framover, fortsetter Stordalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer