Satset Utøya-erstatning. Nå kan de miste alt

Ekteparet Roy og Monica Schjetne brukte alle sparepengene - inkludert erstatningen etter at sønnen Fredrik ble drept på Utøya - til å starte sports- og gastropuben Munter. Så kom corona. Ap-leder Jonas Gahr Støre slår nå alarm på vegne av bedriftene som er nedstengt.

MOTBAKKE: Ap-leder Jonas Gahr Støre tas imot av Roy og Monica Schjetne. Munter sports- og gastrobar er en av mange serveringsstedene som er hardt rammet av coronapandemien. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MOTBAKKE: Ap-leder Jonas Gahr Støre tas imot av Roy og Monica Schjetne. Munter sports- og gastrobar er en av mange serveringsstedene som er hardt rammet av coronapandemien. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det var en drøm vi hadde sammen og som vi snakket om, det å starte et sånt sted, forteller Roy Schjetne om planene han hadde med sønnen Fredrik som 18 år gammel ble drept på Utøya.

Allerede året etter tapet av sønnen ønsket Roy å starte pub, men det var først høsten 2018 han startet opp sammen med gode venner. Da klaffet det med både lokaler, økonomi - og et «go» fra kona Monica.

Ved nyttår i fjor hadde Munter bar i Råholt i Eidsvoll 20 ansatte - av dem mange på deltid - og pilene pekte oppover.

Så kom coronaen. I dag har de åtte ansatte.

- I 2020 følte jeg vi startet ny bedrift tre-fire ganger. Du får stadig nye smeller og så må du finne en ny måte å drive på, forteller Roy stående på det tomme gulvet i Munter bar.

Støtte: 106 000

Roy og Monica Schjetne - Ap-medlemmer begge to - har besøk av Jonas Gahr Støre. Arbeiderparti-lederen mener regjeringen har glemt de små bedriftene som har opplevd massivt fall i omsetning, men kanskje ikke har de største faste kostnadene - som er det kompensasjonsordningen dekker.

- Jeg vet hva som bor i Roy og Monica, det er folk jeg beundrer. Det å starte noe sånt er risiko og hardt arbeid, hver dag teller. I dette lokalsamfunnet er denne puben en viktig hjørnestein. Det gjør det ekstra spesielt med deres forhistorie, sier Støre, som traff Roy og Monica første gang morgenen 23. juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.