Mistenkt bedrageri med corona-millioner

Satt i fengsel - fikk støtte for 53 mistenkte «spøkelseansatte»

Mannen satt fengslet for narkotikaforbrytelser samtidig som firmaet hans fikk massiv corona-støtte. Nå etterforsker politiet selskapet.

SPØKELSER? Selskapet til mannen hadde registrert 53 ansatte her. Men i dag er det ingen spor etter selskapet i lokalet. Foto: Øistein Norum Monsen.
SPØKELSER? Selskapet til mannen hadde registrert 53 ansatte her. Men i dag er det ingen spor etter selskapet i lokalet. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2. mai i år ble mannen i 30-årene stoppet av politiet i Kirkegata i Ålesund. I bilen fant politiet 211,83 gram amfetamin og 174 tabletter med MDMA.

De kommende ukene arrestere politiet mannen hele tre ganger med totalt 397 gram amfetamin. Men han hadde ingen planer om å gi seg.

Etter at mannen ble varetektsfengslet og plasserte i Hustad fengsel ble han på nytt pågrepet med narkotika. Denne gangen med fire gram hasj.

Stor arbeidsgiver - på papiret

I en tilståelsesdom fra 5. oktober så er mannen ført opp «uten fast arbeid».

Men det politiet ikke viste var at samtidig som mannen satt i Hustad fengsel – drev mannen ifølge Brønnøysundregisteret et omfattende bygge- og eiendomsfirma. Hvert fall på papiret.

Det kan Dagbladet nå dokumentere gjennom å sammenligne coronastøtte-data fra Nav og bedriftsinformasjon fra Brønnøysundregisteret.

Og ifølge Nav fikk selskapet til mannen i sommer utbetalt lønnskompenasjonspenger for hele 53 ansatte.

Ifølge Bizweb ble 54 ansatte meldt inn i A-registeret 15. juli. 18 august ble samtlige meldt ut igjen. Dette skjedde mens mannen fortsatt satt fengslet i Hustad fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer