Sommerferie 2021 - Hellas:

Savner norske party-turister: - Fullstendig ødeleggende

Halvannet år har gått siden lysene slukket i festgata. Siden har feriefavoritten levd i konstant bakrus.

FULL FEST: Slik så det ut i en av de mest populære festgatene på Kos for to år siden. Siden har det vært få gjester å finne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FULL FEST: Slik så det ut i en av de mest populære festgatene på Kos for to år siden. Siden har det vært få gjester å finne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi savner nordmenn, omtrent alle mine gjester var fra Norge før coronaen. Nå er det ingen her, sier Thomas Zamanis (53) til Børsen.

Han er daglig leder ved to utesteder, blant dem populære West Bar, på den greske partyøya Kos. Gjennom en årrekke har han livnært seg på festglade norske tenåringer, men i fjor sa det bom stopp.

Nå er fyllebrøl og dunkende festmusikk byttet ut med avstandsregler og håndsprit.

- Pandemien har gjort at det har gått veldig dårlig økonomisk for oss. Myndighetene har hjulpet noe, men det holder ikke for å få bedriften til å gå rundt. Vi trenger virkelig turistene våre, forteller Zamanis.

I 2020 krympet den greske økonomien med 8,2 prosent. Landet er svært avhengig av turistnæringen og ble derfor ekstra hardt rammet av de strenge reiserestriksjonene som fulgte av coronapandemien.

Så langt i år er det ikke mange turister å finne på ferieøya Kos, ifølge den 53 år gamle grekeren.

- Det kommer nye regler hele tiden, men barene er åpne. Vi håper at denne sommeren blir som normalt, men det har bare kommet noen tyskere hit så langt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.