Schibsted varsler gigantkutt

Schibsted varsler et kostnadskutt på 500 millioner kroner etter å ha blitt rammet av kraftig fall i annonseinntektene.

KUTTER: Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted sier annonseutviklingen var stabil fram til koronakrisen slo inn over norsk økonomi i midten av mars. Da falt den, mens avisene opplevde økt trafikk og fikk flere abonnenter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KUTTER: Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted sier annonseutviklingen var stabil fram til koronakrisen slo inn over norsk økonomi i midten av mars. Da falt den, mens avisene opplevde økt trafikk og fikk flere abonnenter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det går fram av kvartalsrapporten som ble lagt fram onsdag.

- Nyhetsmediene har opplevd rekorder i trafikken de siste månedene, men har hatt et betydelig fall i annonseinntektene, som er delvis kompensert av en god vekst i digitale abonnementer, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i en pressemelding.

Konsernets omsetning, utenom bidraget fra rubrikkselskapet Adevinta, har falt med to prosent. Justert for at krona har blitt kraftig svekket siden midten av februar, har omsetningen falt med fire prosent.

- Tilfredsstillende

Inntil midten av mars, da koronatiltakene ble satt i verk, var annonseutviklingen forholdsvis stabil i Norge sammenlignet med i fjor, opplyser Skogen Lund. Men i Sverige opplevde man fortsatt effektene av innstrammingen for spillselskaper, som kom i fjor.

- Sett i forhold til de enorme følgene Covid-19-pandemien har hatt på hverdagslivet, den globale økonomiske aktiviteten og vår drift, har første kvartal 2020 vært tilfredsstillende mener hun.

Schibsted eier aviser som VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. I Sverige er blant annet Aftonbladet og Svenska Dagbladet en del av konsernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer