Schjøtt-Pedersen går av som leder i Norsk Olje og Gass

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen går av som administrerende direktør i NHO-foreningen Norsk Olje og Gass.

GÅR AV: Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, sier det er en tid for alt og at det er på tide å gi stafettpinnen videre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅR AV: Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, sier det er en tid for alt og at det er på tide å gi stafettpinnen videre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en tid for alt, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre, sier Schjøtt-Pedersen i en pressemelding hvor 60-åringens avgang bekreftes.

Schjøtt-Pedersen vil fortsette å lede organisasjonen fram til en ny administrerende direktør er på plass.

Det var E24 som først omtalte saken.

Han har tidligere vært finansminister, fiskeriminister og statsråd ved Statsministerens kontor for Arbeiderpartiet. Han var i en årrekke en av tidligere statsminister Jens Stoltenbergs mest betrodde støttespillere, skriver NTB.

- Da jeg tiltrådte våren 2015 ga styret meg ett overordnet oppdrag: å få oljeindustriens syn fram i den offentlige debatten. Minst like viktig er det at vi i disse årene har utvidet Norsk olje og gass til også å omfatte fornybar havenergi og framtidig virksomhet innen hydrogen, karbonlagring og havbunnsmineraler, sier Schjøtt-Pedersen og legger til:

- Vi har slått sammen og integrert tre industrieide organisasjoner. Det er gjennomført betydelige endringer og forbedringer av organisasjonen. Jeg er derfor glad for å kunne levere videre en organisasjon som er betydelig utviklet og forsterket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer