Schjøtt-Pedersen går av som leder i Norsk Olje og Gass

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen går av som administrerende direktør i NHO-foreningen Norsk Olje og Gass.

GÅR AV: Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, sier det er en tid for alt og at det er på tide å gi stafettpinnen videre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅR AV: Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, sier det er en tid for alt og at det er på tide å gi stafettpinnen videre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en tid for alt, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre, sier Schjøtt-Pedersen i en pressemelding hvor 60-åringens avgang bekreftes.

Schjøtt-Pedersen vil fortsette å lede organisasjonen fram til en ny administrerende direktør er på plass.

Det var E24 som først omtalte saken.

Han har tidligere vært finansminister, fiskeriminister og statsråd ved Statsministerens kontor for Arbeiderpartiet. Han var i en årrekke en av tidligere statsminister Jens Stoltenbergs mest betrodde støttespillere, skriver NTB.

- Da jeg tiltrådte våren 2015 ga styret meg ett overordnet oppdrag: å få oljeindustriens syn fram i den offentlige debatten. Minst like viktig er det at vi i disse årene har utvidet Norsk olje og gass til også å omfatte fornybar havenergi og framtidig virksomhet innen hydrogen, karbonlagring og havbunnsmineraler, sier Schjøtt-Pedersen og legger til:

- Vi har slått sammen og integrert tre industrieide organisasjoner. Det er gjennomført betydelige endringer og forbedringer av organisasjonen. Jeg er derfor glad for å kunne levere videre en organisasjon som er betydelig utviklet og forsterket.

Norsk Olje og Gass er en interesseorganisasjon for olje- og gassnæringen.

- Karl Eirik har vært en dyktig leder for Norsk olje og gass og han har levert på de målene industrien ba om. Han har ledet organisasjonen gjennom en krevende periode med store omstillinger internt, samtidig som de årlige budsjettene er redusert med en tredel, sier styreleder Monica Th. Bjørkmann i Norsk olje og gass i pressemeldingen.

- Han har vært en tydelig talsmann for olje- og gassindustrien i Norge og vi setter stor pris på den innsatsen han har gjort sent og tidlig i de nesten fem årene han har ledet organisasjonen, sier hun videre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer