Erna Solberg og Sindre Finnes:

Se alle handlene her

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes har drevet med omfattende, kortsiktig aksjehandel mens kona var statsminister. - Til tross for at han har visst at han ikke skulle gjøre det, sier Solberg på en pressekonferanse fredag.

AKSJER: Høyre-leder Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes fotografert valgdagen i Bergen. Erna Solbergs pressesjef Cato H. Fossen til venstre. Foto: Tuva Åserud / NTB
AKSJER: Høyre-leder Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes fotografert valgdagen i Bergen. Erna Solbergs pressesjef Cato H. Fossen til venstre. Foto: Tuva Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sindre har handlet langt mer enn det han har fortalt meg om, sier Erna Solberg fredag formiddag.

Hun sier hun har vært inhabil i saker hun har behandlet i statsministerperioden.

- Han har sittet igjen med omtrent samme portefølje ved årsslutt hvert år når aksjonærregisteret oppdateres. Dette er gjort for å skjule omfanget av handelen for meg og omverdenen. Det er et alvorlig tillitsbrudd.

  • Se oversikten over handlene lenger ned i saken.

Over 3600 handler

Det har en stund vært kjent at Sindre Finnes har eid aksjer i norske selskaper mens kona Erna Solberg var statsminister. Men det har vist seg at handlene var mye mer omfattende enn han tidligere har forklart.

Aksjehandlene har sådd tvil om Solbergs habilitet i sin regjeringstid, og presset har økt mot den tidligere statsministeren om å legge fram en full oversikt over mannens aksjehandler mens hun var statsminister.

Fredag klokka 09.30 legges alle Finnes' handler i Solbergs statsministerperiode fram. Samtidig er Solberg tilgjengelig for pressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.