Selger en av tidenes dyreste

Oslo-milliardæren vil ha 18,5 mill. for sjelden Geilo-luksus.

FJELLPALASS: I 1988 ble en del av Dr. Holms Hotel gjort om til luksusleiligheter. Hotellet kan skilte med gangavstand til sentrum og til alpinbakken. Foto: Pål Harald Uthus
FJELLPALASS: I 1988 ble en del av Dr. Holms Hotel gjort om til luksusleiligheter. Hotellet kan skilte med gangavstand til sentrum og til alpinbakken. Foto: Pål Harald Uthus Vis mer
Publisert

- Det er en fantastisk leilighet. Den har en tidløs fjelleleganse, og er sikkert like kul om 10 og 20 år, sier eiendomsmekler Christian Haatuft i EiendomsMegler 1 til Børsen.

Han selger på vegne av eiendomsinvestor og Oslo-mann Bjørn Anders Braathen (45). Braathen skal ha kjøpt én leilighet i luksuskomplekset Dr. Holms Hotel på Geilo for 17 år siden. I 2010 sikret han seg også naboleiligheten, ifølge DN, som først omtalte salget.

Disse to ble litt seinere slått sammen, og er pusset opp betydelig for en ukjent millionsum.

Totalrenovert

Resultatet er en sjelden luksusperle på hele 170 kvadratmeter.

- Leiligheten er totalrenovert helt fra bunnen av, for åtte år siden. Man har tatt to leiligheter fra 1988 og renset ut absolutt alt, til man omtrent bare satt igjen med et utvendig skall. Og så har man bygget alt opp på nytt, sier Haatuft.

Han legger til at selger hevder renoveringskostnadene er betydelig høyere enn prisen han nå vil ha for leiligheten. Takstmannen besøkte leiligheten i forrige uke, og priset den til 18 millioner. Haatuft håper på mer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.