Selger en av tidenes dyreste

Oslo-milliardæren vil ha 18,5 mill. for sjelden Geilo-luksus.

FJELLPALASS: I 1988 ble en del av Dr. Holms Hotel gjort om til luksusleiligheter. Hotellet kan skilte med gangavstand til sentrum og til alpinbakken. Foto: Pål Harald Uthus
FJELLPALASS: I 1988 ble en del av Dr. Holms Hotel gjort om til luksusleiligheter. Hotellet kan skilte med gangavstand til sentrum og til alpinbakken. Foto: Pål Harald Uthus Vis mer
Publisert

- Det er en fantastisk leilighet. Den har en tidløs fjelleleganse, og er sikkert like kul om 10 og 20 år, sier eiendomsmekler Christian Haatuft i EiendomsMegler 1 til Børsen.

Han selger på vegne av eiendomsinvestor og Oslo-mann Bjørn Anders Braathen (45). Braathen skal ha kjøpt én leilighet i luksuskomplekset Dr. Holms Hotel på Geilo for 17 år siden. I 2010 sikret han seg også naboleiligheten, ifølge DN, som først omtalte salget.

Disse to ble litt seinere slått sammen, og er pusset opp betydelig for en ukjent millionsum.

Totalrenovert

Resultatet er en sjelden luksusperle på hele 170 kvadratmeter.

- Leiligheten er totalrenovert helt fra bunnen av, for åtte år siden. Man har tatt to leiligheter fra 1988 og renset ut absolutt alt, til man omtrent bare satt igjen med et utvendig skall. Og så har man bygget alt opp på nytt, sier Haatuft.

STUA: Stua i den 170 kvadratmeter store praktleiligheten. Foto: Pål Harald Uthus
STUA: Stua i den 170 kvadratmeter store praktleiligheten. Foto: Pål Harald Uthus Vis mer
SOVEROM: Et av luksusleilighetens tre soverom. Foto: Pål Harald Uthus
SOVEROM: Et av luksusleilighetens tre soverom. Foto: Pål Harald Uthus Vis mer

Han legger til at selger hevder renoveringskostnadene er betydelig høyere enn prisen han nå vil ha for leiligheten. Takstmannen besøkte leiligheten i forrige uke, og priset den til 18 millioner. Haatuft håper på mer:

- Vi planlegger å legge den ut for 18,5 millioner.

KJØKKEN: Kjøkkenet i leiligheten. Foto: Pål Harald Uthus
KJØKKEN: Kjøkkenet i leiligheten. Foto: Pål Harald Uthus Vis mer

- Krembeliggenhet

Leiligheten befinner seg i luksuskomplekset Dr. Holms Hotel, i fjellparadiset Geilo. Ifølge mekleren ble en del av det berømte hotellet i 1988 omgjort til et leilighetskompleks mens hotellet fortsatt har holdt normal drift i dag.

- Det er rett og slett en krembeliggenhet. Det er gangavstand fra sentrum til hotellet, og det samme fra hotellet til alpinbakken, sier Haatuft.

Bare slått av Fredriksen

Det er bare milliardær John Fredriksen som har solgt en dyrere fjelleilighet noensinne. Den var det også Haatuft som solgte.

- Den gikk for 19,5 millioner rundt nyttår i fjor. Den var imidlertid på 257 kvadratmeter. Det betyr at denne leiligheten overgår Fredriksens i kvadratmeterpris.

Selgeren, Bjørn Anders Braathen, er ifølge Kapitals oversikt over landets 400 rikeste på en 109. plass, med en anslått formue på 2,9 milliarder kroner.

Braathen ønsker ikke å kommentere salget overfor Børsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer