Trump-hotell:

Selger etter stortap

Etter en storstilt og dyr renovering, åpnet det luksuriøse Trump-hotellet dørene i 2016. Siden har hotellet gått med dundrende underskudd.

SELGES: I 2016 åpnet Donald Trump dørene til sitt prakthotell i Washington D.C. I 2019 la han det ut for salg. Nå ser det ut til at hotellet, som har gått med dundrende underskudd, blir solgt. Foto: AFP / NTB
SELGES: I 2016 åpnet Donald Trump dørene til sitt prakthotell i Washington D.C. I 2019 la han det ut for salg. Nå ser det ut til at hotellet, som har gått med dundrende underskudd, blir solgt. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs forhenværende president Donald Trump får endelig solgt sitt prakthotell i hjertet av Washington D.C.

Det melder Wall Street Journal.

Formelt er det rettighetene til hotellet som Trump nå selger. Prislappen skal være på 375 millioner dollar - over 3,2 milliarder kroner - og kjøperen skal være et Florida-basert investeringsfirma, skriver finansavisa.

TALTE: Det var ikke talen til Donald Trump som fikk nettet til å koke etter en konferanse i North Carolina 6. juni 2021. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, Twitter Vis mer

Åpnet i 2016

Som med så mange andre forretningseventyr Trump har begitt seg ut på, har Trumps befatning med prakthotellet i Washington D.C. vært en kostbar affære for ham.

Hotellet som bærer den tidligere presidentens navn, befinner seg i en bygning som ble oppført mot slutten av 1800-tallet og som først huset Washington D.C.s postkontor.

Trump kjøpte i 2012 rettighetene til å benytte den gamle bygningen i 60 år, og begynte en storstilt og kostbar renovering for å legge til rette for hotelldrift.

Etter en fire år lang oppussing åpnet hotellet for gjester i september 2016, noen uker etter at han formelt ble utnevnt til Republikanernes presidentkandidat.

GÅR VIRALT: Melania og Donald Trumps forhold har vært et stort diskusjonstema i det siste, og ryktene om et haltende ekteskap ble ikke mindre etter at dette klippet gikk viralt. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Ap / NTB / Twitter Vis mer

Gikk på stortap

Siden da har hotellet i bunn og grunn bare gjort én ting: tapt penger.

Selv hevder Trump at hotellet har gått med 150 millioner dollar - 1,3 milliarder kroner - i overskudd siden det åpnet dørene i 2016.

Dette er feil, skriver BBC.

Så seint som i oktober ble det klart at hotellet i realiteten har tapt over 70 millioner dollar - over 600 millioner kroner - i løpet av Trumps presidentperiode fra 2017 til 2021.

Det kan forklare hvorfor Trump siden 2019 har forsøkt å selge prakthotellet med 263 rom, som ligger mellom Det hvite hus og Kongressen, langs Pennsylvania Avenue.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer