Selger familiens øy: - Veldig motvillig

Siden 1950-tallet har øya vært i familien til Noah Alvebergs eie. Nå skal de selge, men de vil egentlig ikke.

SELGES: Lille Saltskjærsholmen i Kragerø er lagt ut for salg. Foto: Krogsveen / Kron Media
SELGES: Lille Saltskjærsholmen i Kragerø er lagt ut for salg. Foto: Krogsveen / Kron Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig motvillig. Det er så mye kjærlighet for det stedet, sier Noah Alveberg til Børsen.

Sammen med sine to tanter skal han nå selge Lille Saltskjærsholmen, som ligger nesten helt ytterst i Kragerø-skjærgården. Det var TA som først omtalte saken.

- Et paradis

Dermed selges øya etter å ha vært i familiens eie i nesten 70 år.

- Det var bestefar som kjøpte øya sammen med mormor og en fyr han møtte på Grini fangeleir. På øya var det et båthus fra før, i trekantform, og så bygde de ytterligere en ny trekant på siden av det gamle båthuset, forteller Alveberg.

Siden den gang har eiendommen vært i familien. For ikke veldig lenge siden kjøpte Alvebergs to tanter og hans mor eiendommen, og siden har den gått videre til ham.

- Vi er ganske mange eiere og mange kokker, sier Alveberg, som mer enn antyder at det er krevende å få det til å fungere med mange eiere.

- Det er kanskje derfor dere selger?

- Det er vel den eneste grunnen. Det stedet er et paradis. Jeg var der med mannen til kusina mi for en måned siden for å vaske. Jeg har vært mye og vasket der i det siste, og det var så emosjonelt og trist. Jeg skulle ønske at vi kunne fortsette å være der, men så er det virkelighetsprinsippet. Det er ikke alltid bare følelser - det skal også fungere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer