Selger hele «bygda»: - Massiv interesse

Eierne beskrives som glade amatører med litt utdanning og erfaring, men ikke mye.

OMFANGSRIKT: 32 mål eiendom med mer enn 70 bygninger halvannen time fra Stockholm kan bli ditt - om du blar opp over 70 millioner kroner. Foto: Residence Christie's Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om å eie ditt eget hotell, en barnehage, et kurbad og en kirke? Hva med en hel bygd?

Det gjør kanskje den ene nordmannen som skal ha meldt sin interesse for å kjøpe «spa-byen» Sätra Brunn i Sala kommune i Sverige.

- Det har vært én interessent fra Norge, sier Jonas Martinsson, eiendomsmekler i Residence Christie's, til Børsen.

Hele verden

Han har fått oppdraget med å selge det som beskrives som «en hel, fullt funksjonell landsby», og har registrert en enorm pågang de siste ukene.

- Interessen har vært massiv, med mediedekning over hele verden. Det høyeste budet vi har fått inn er på 7,5 millioner dollar, men styret har bestemt seg for å forlenge anbudsperioden fram til 16. august, sier Martinsson.

- Glade amatører

Sätra Brunn ble grunnlagt som et kurbad i 1700 av den svenske legen Samuel Skragge. I løpet av de neste 320 åra har det som startet som et kurbad vokst til en «spa-by».

De nåværende eierne kjøpte området på begynnelsen av 2000-tallet. Martinsson beskriver eiergruppa på 15 personer som «glade amatører med litt utdanning og erfaring, men ikke mye.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer