Selger hus for ti kroner

Tar grep for å øke befolkningen i den italienske fjellandsbyen.

SJOKKPRIS: Ordføreren i landsbyen Castiglione på feriefavoritten Sicilia ønsker seg flere innbyggere, og lokker derfor med billige hus. Foto: Getty Images / iStockphoto / NTB
SJOKKPRIS: Ordføreren i landsbyen Castiglione på feriefavoritten Sicilia ønsker seg flere innbyggere, og lokker derfor med billige hus. Foto: Getty Images / iStockphoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbudene har dukket opp med ujevne mellomrom de siste åra. Men etter et år med minimal reiseaktivitet, flere turer på hytta og stadig våtere drømmer om sørlige strøk, er det kanskje forståelig at nyheten om at du kan få kjøpe et hus til ti kroner i en italiensk fjellandsby, nå går verden rundt.

For litt mindre enn prisen av en tyggispakke, kan du nå skaffe deg et hus i den sicilianske fjellandsbyen Castiglione di Sicilia, ifølge CNN.

Landsbyen ligger idyllisk til på østsiden av øya med utsikt over Alcantara-dalen, like ved vulkanen Etna.

Startpris på én euro

Til sammen 900 av byens forlatte boliger ligger nå ute til salgs. Rundt halvparten av boligene beskrives som ruiner, og legges ut til salgs med en startpris på én euro - ti norske kroner. Resten er i bedre tilstand, og har derfor fått priser som starter på rundt 4000 euro, litt over 40 000 kroner.

- Vi har en enorm arkitektonisk arv vi må redde. Over tid har for mange folk forlatt stedet. De har etterlatt en haug med gamle, pittoreske hus. Mange av dem har historie som går så langt tilbake som til renessansen, sier Antonino Camarda, ordføreren i fjellandsbyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer