Britiske medier:

Selger luksus etter skandalen

Den britiske baronessen og ektemannen er under etterforskning for coronasnusk. Nå hasteselger de en yacht, et fly og en luksusvilla, ifølge britiske medier.

INNRØMMET LØGN: Baronesse Michelle Mone innrømmer at hun løy til pressen gjennom flere år, men hevder det var for å beskytte familien. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire /PA via AP / NTB
INNRØMMET LØGN: Baronesse Michelle Mone innrømmer at hun løy til pressen gjennom flere år, men hevder det var for å beskytte familien. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire /PA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Den britiske baronessen Michelle Mone og ektemannen Doug Barrowman selger unna flere luksuseiendeler til skyhøye verdier.

Det melder den britiske avisa The Times.

Kvitter seg med luksus

Det skjer mens de er under en betent etterforskning av National Crime Agency (NCA), som tilsvarer Kripos i Norge. Mone skal ha fått sine bankkonti fryst, noe hun i desember omtalte som ekstremt tøft overfor The Times:

- Jeg har blitt behandlet som Pablo Escobar (narkokonge, red.anm.). Hva skjedde med uskyldig til det motsatte er bevist?

Ekteparet er anklaget for coronasnusk, en sak som har skapt storm i Storbritannia. Mer om bakteppet lenger ned.

Blant eiendelene paret nå selger, er ifølge The Times et Cessna-fly til 7,5 millioner pund, superyachten «Lady M» verdt 7 millioner pund, og en villa på den karibiske rikingøya St. Barts.

Den aktuelle villaen eies angivelig av Barrowman og skal tidligere ha blitt utleid til superstjerner som Jay Z og Beyoncé.

Ifølge Daily Mail selger paret eiendeler til en verdi av 80 millioner pund. Det er over en milliard norske kroner.

Talsperson freser

Eiendelene som er lagt ut til salgs, kobles til paret gjennom utenlandske holdingselskaper, ifølge The Times som viser til The Mirror.

En talsperson for Barrowman sier:

- Medias latterlige besettelse av hver minste detalj i Michelle og Dougs privatliv fortsetter å nå desperate nivåer. Dette er et meningsløst forsøk på å distrahere fra Doug Barrowmans robuste kamp tilbake mot PPE Medpro-anklagene gjennom de siste ukene.

Involvert i selskap

Mone hevdet lenge hardnakket at hun og mannen ikke hadde noen kobling til PPE Medpro.

Det er et selskap som tjente stort på statlige kontrakter under coronapandemien.

PPE Medpro kjemper nå mot et gigantkrav på 133 millioner pund, framsatt i Høyesterett av det britiske helsedepartementet Department of Health and Social Care (DHSC), ifølge The Times.

Baronessen og ektemannen etterforskes for sine koblinger til selskapet, som under pandemien forsynte det offentlige helsevesenet (NHS) verneutstyr.

Ekteparet nektet lenge, selv etter at det ble startet en etterforskning våren 2021, der NCA gjennomførte ransakinger i ekteparets hjem i London og på Isle of Man.

Bakgrunnen var mistanker om «kriminelle handlinger begått i anskaffelsen av PPE-kontrakter til PPE Medpro».

På toppen av dette ble det i mars 2022 kjent at regjeringen aldri hadde brukt operasjonsdraktene de kjøpte for 122 millioner pund av selskapet, fordi de mente de ikke holdt nødvendig standard.

For dette har myndighetene saksøkt selskapet for å få pengene tilbake.

Innrømmet løgn: Beklager

For et drøyt år siden kunne The Guardian avsløre at Barrowman fikk minst 65 millioner pund av PPE Medpros overskudd. 29 millioner pund ble så overført til en trust på Isle of Man, som også Mone og hennes tre voksne barn disponerte, skriver The Guardian.

Måneden etter annonserte Mone, via en talsperson, at hun ville ta permisjon fra Overhuset med umiddelbar virkning «for å renvaske navnet sitt fra anklagene som urettmessig har blitt rettet mot henne».

Nylig innrømmet imidlertid Mone overfor BBC at hun og hennes ektemann gjentatte ganger har feilaktig benektet at de hadde noen koblinger til PPE Medpro.

- Vi har gjort mye bra, men dersom vi skal peke på noe vi har gjort som vi beklager, så er det at vi skulle ha fortalt pressen det som det var, med en gang, uten å skjule noe. Jeg forsøkte bare å beskytte familien min. Jeg beklager det, men jeg prøvde ikke å lure noen, sier Mone.