Selger luksusvilla i Bergen: - Snakket om arveoppgjør

Herskapshus kan sette salgsrekord i Bergen.

OVERDÅDIG: Praktboligen i Skipanesvegen, også kjent som «Slottet på Milde», er lagt ut for salg med en totalpris på 60 millioner kroner. Foto: Bjørn Tore Økland
OVERDÅDIG: Praktboligen i Skipanesvegen, også kjent som «Slottet på Milde», er lagt ut for salg med en totalpris på 60 millioner kroner. Foto: Bjørn Tore Økland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har snakket om et arveoppgjør i noen år, og jeg forbereder meg til en forenklet pensjonstilværelse som nærmer seg. Den har jeg lyst å tilbringe delvis i Frankrike og delvis i Bergen, sier tidligere skipsreder Torunn Økland (63) til Børsen.

De siste 20 åra har herskapshuset Villa Charlotte på Hjellestad i Bergen prydet en av byens mest ettertraktede eiendommer.

Praktboligen i Skipanesvegen, også kjent som «Slottet på Milde», består blant annet av en enorm sjøtomt, egen marina og svømmebasseng. Villaen sto ferdig oppført i år 2000, er bygget i klassisk engelsk stil, og rommer nærmere 600 kvadratmeter.

SKJERMET: Huset består av seks soverom, der flere har utsikt over fjorden. Foto: Bjørn Tore Økland
SKJERMET: Huset består av seks soverom, der flere har utsikt over fjorden. Foto: Bjørn Tore Økland Vis mer
BADEBASSENG: Villa Charlotte kan slå alle salgsrekorder. Eieren har ingen intensjoner om å forhandle om prisen. Foto: Bjørn Tore Økland
BADEBASSENG: Villa Charlotte kan slå alle salgsrekorder. Eieren har ingen intensjoner om å forhandle om prisen. Foto: Bjørn Tore Økland Vis mer

Svimlende summer

Nå kan eiendommen bli en av de dyreste som noensinne er solgt i byen mellom de syv fjell. Med en prisantydning på 59 millioner kroner, kan Villa Charlotte potensielt sett tilintetgjøre fjorårets prisrekord i Bergen.

Ifølge Bergensavisen ble en enebolig ved Nordåsvatnet da solgt for 43,25 millioner kroner. Salgssummen gjorde den til byens dyreste.

Den gamle prisrekorden sto Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll, for da han i 2018 punget ut 41 millioner kroner for en eiendom i Hopsnesvegen.

Artikkelen fortsetter under:

Det eksisterer derimot ikke flust av kjøpere innenlands i nevnte prissegment. I annonsen, som er presentert på engelsk, er det tydelig at strategien innebærer å henvende seg til potensielle interessenter fra utlandet.

«A most attractive property on the west coast of Norway, this classic english-style mansion offers a perfect location in Bergen - close to the fjords and just 10 minutes from the airport and 20 minutes from the city centre», heter det i annonsen.

LUKSUSBOLIG: Amerikas dyreste eiendom til salgs. For 250 millioner dollar, en sum tilsvarende over 2 milliarder norske kroner, kan den heldige kjøperen sikre seg et hus få andre boliger kan sammenlignes med. Video: Tri-Blend Media. Vis mer

Ville bort fra regnet

Det er Torunn Økland som bygget «Slottet på Milde» for 20 år siden. Til tross for at eiendommen er forsøkt solgt i flere runder, ønsker hun ikke å forhandle om pris.

Foto: Bjørn Tore Økland
Foto: Bjørn Tore Økland Vis mer
Foto: Bjørn Tore Økland
Foto: Bjørn Tore Økland Vis mer

- Prisen er satt, og jeg selger ikke under den. Vi har forsøkt å selge tidligere, blant annet utenfor det åpne markedet. Nå prøver vi en ny strategi, sier Torunn Økland til Børsen.

Selv om tomta har stort uteareal, flere balkonger, badebasseng og sjøtilgang, kommer ikke Bergen unna sitt våte klima. Da boligen ble lagt ut for salg i 2012, kunne blant andre BA melde at «eieren flykter til Frankrike på grunn av alt regnet».

- Det er faktisk der jeg befinner meg nå, sier Økland og ler.

Hun beskriver herskapshuset som «one of a kind», men mener det er på tide «å foreta et generasjonsskifte».

- Barna er i etableringsfasen, så jeg ser dette som et helt naturlig steg videre.

- Veldig heldig

Det er Simon Aasen, partner i Eie Eiendomsmegling, som har fått i oppdrag å selge prakteiendommen.

- Det er fint å få den tilliten, og vi gleder oss til å selge. Denne eiendommen ligger spektakulært til, og er bygget som en voldsom luksusbolig - helt i sjøkanten. De som kjøper eiendommen, er veldig heldig, sier Aasen til Børsen.

- Dere kan slå alle prisrekorder?

- Ja, det hadde vært stas. Dette er et prissegment som er i bevegelse i Bergen, og vi hadde ikke tatt på oss dette oppdraget, om vi mente at et salg var umulig. Nå blir det spennende å se hvordan det går.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer