Selger luksusvilla i Bergen: - Snakket om arveoppgjør

Herskapshus kan sette salgsrekord i Bergen.

OVERDÅDIG: Praktboligen i Skipanesvegen, også kjent som «Slottet på Milde», er lagt ut for salg med en totalpris på 60 millioner kroner. Foto: Bjørn Tore Økland
OVERDÅDIG: Praktboligen i Skipanesvegen, også kjent som «Slottet på Milde», er lagt ut for salg med en totalpris på 60 millioner kroner. Foto: Bjørn Tore Økland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har snakket om et arveoppgjør i noen år, og jeg forbereder meg til en forenklet pensjonstilværelse som nærmer seg. Den har jeg lyst å tilbringe delvis i Frankrike og delvis i Bergen, sier tidligere skipsreder Torunn Økland (63) til Børsen.

De siste 20 åra har herskapshuset Villa Charlotte på Hjellestad i Bergen prydet en av byens mest ettertraktede eiendommer.

Praktboligen i Skipanesvegen, også kjent som «Slottet på Milde», består blant annet av en enorm sjøtomt, egen marina og svømmebasseng. Villaen sto ferdig oppført i år 2000, er bygget i klassisk engelsk stil, og rommer nærmere 600 kvadratmeter.

Svimlende summer

Nå kan eiendommen bli en av de dyreste som noensinne er solgt i byen mellom de syv fjell. Med en prisantydning på 59 millioner kroner, kan Villa Charlotte potensielt sett tilintetgjøre fjorårets prisrekord i Bergen.

Ifølge Bergensavisen ble en enebolig ved Nordåsvatnet da solgt for 43,25 millioner kroner. Salgssummen gjorde den til byens dyreste.

Den gamle prisrekorden sto Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll, for da han i 2018 punget ut 41 millioner kroner for en eiendom i Hopsnesvegen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer