Selger luksusvilla til 70 millioner

Ville gå utenfor det åpne markedet - stoppet av coronakrisen.

PRAKTEIENDOM: Denne boligen på Kalvetangen på Nøtterøy utenfor Tønsberg er forsøkt solgt i ett års tid. Først nå er den gått ut på det åpne markedet. Foto: Breakfast
PRAKTEIENDOM: Denne boligen på Kalvetangen på Nøtterøy utenfor Tønsberg er forsøkt solgt i ett års tid. Først nå er den gått ut på det åpne markedet. Foto: Breakfast Vis mer
Publisert

- Det har vært en takstmann inne som har verdivurdert eiendommen til 75 millioner kroner. Selger er veldig bestemt på at eiendommen er verdt det, så gjenstår det å se hva markedet er villig til å gi, sier Jeanette Sørvik ved meglerkontoret Bakke Sørvik & Partners, til Børsen.

Hun har fått i oppgave å selge det som nå er en av Norges dyreste boliger på det åpne markedet. Strandeiendommen på Kalvetangen ved Tønsberg har en prisantydning på svimlende 69 millioner kroner.

- PÅKOSTET: Eiendommen består blant annet egen strandlinje og privat bryggeanlegg. Totalprisen er over 70 millioner kroner. Foto: Breakfast
- PÅKOSTET: Eiendommen består blant annet egen strandlinje og privat bryggeanlegg. Totalprisen er over 70 millioner kroner. Foto: Breakfast Vis mer
INTERIØR: Boligen markedsføres blant annet med «en hall med Titanic-inspirert 2-veis trapp». Foto: Breakfast
INTERIØR: Boligen markedsføres blant annet med «en hall med Titanic-inspirert 2-veis trapp». Foto: Breakfast Vis mer

Spredt over 3195 kvadratmeter kan annonsen blant annet friste med privat bryggeanlegg, innendørs svømmebasseng og egen 70 meters strandlinje.

- Eiendommen består av mye bygningsmasse - blant annet to store eneboliger, og trippel garasje. Selger har også satt opp en påkostet dypvannsbrygge til fire millioner kroner. Det er i tillegg spennende tekniske løsninger, der man i spaavdelingen kan senke hele veggen mot sjøsida ned, slik at man får åpen løsning ut, sier Sørvik.

STOR TOMT: Foruten hovedhuset består eiendommen av et gjestehus og en trippelgarasje. Foto: Breakfast
STOR TOMT: Foruten hovedhuset består eiendommen av et gjestehus og en trippelgarasje. Foto: Breakfast Vis mer
BASSENG MED UTSIKT: Ifølge eiendomsmegleren har boligen vært forsøkt solgt til utenlandske interessenter. Foto: Breakfast
BASSENG MED UTSIKT: Ifølge eiendomsmegleren har boligen vært forsøkt solgt til utenlandske interessenter. Foto: Breakfast Vis mer

Hun forteller at responsen på eiendommen har vært formidabel basert ut fra visningstall på annonsen.

- Vi regnet med å få mange mange klikk, men vi har altså fått over 115 000 visninger på annonsen på under ei uke. Jeg har aldri sett sånne tall.

Det er båtimportør Christin Svartskuren Sundal som sammen med ektemannen Trond Sundal nå ønsker å finne nye eiere til tomta. Ifølge eierskiftehistorikken ble boligen kjøpt for 45 millioner kroner i 2007 - totalt 48 millioner med inventar.

- Vi har har fire barn som ikke bor hjemme lenger, og da blir eiendommen veldig stor for to personer. I tillegg reiser vi mye, og har et sted i Spania og på fjellet, sier Christin Sundal til Børsen, om bakgrunnen for salget.

70 MILLIONER: Eierne kjøpte strandeiendommen på Kalvetangen for 48 millioner kroner i 2007. Foto: Breakfast
70 MILLIONER: Eierne kjøpte strandeiendommen på Kalvetangen for 48 millioner kroner i 2007. Foto: Breakfast Vis mer

- Lukkede visninger

Paret har tidligere gjort moderate forsøk på å selge på egen hånd. Da de i fjor begynte å markedsføre objektet, var planen å selge utenfor det åpne markedet.

Artikkelen fortsetter under:

STIV PRIS: Hvis du har 35 millioner til gode på konto så har du nå muligheten til å kjøpe milliardær Frederik Mohns eiendom i Bergen. Video: Silje Holte / Trond Reksten / Invisio. Klipp: Endre Vellene / Dagbladet. Vis mer

Sundal begrunner den nye «taktikken» på følgende vis:

- Det har vært en lengre prosess, og nå tenkte vi at det var greit å trekke inn en profesjonell tredjepart. Vi har hatt - og har fortsatt - interessenter på eiendommen ut fra arbeidet vi la ned, men det er klart at vi snakker om en høy prisklasse.

- Nå er vi også i en posisjon der vi ikke må selge. Det er ikke sikkert at vi gjør det, dersom vi ikke får det vi ønsker for eiendommen, sier Sundal, som foruten luksusbåtimport jobber innen investering og eiendom til vanlig.

- Stoppet av corona

Overfor Børsen forklarer eiendomsmegler Jeanette Sørvik at flere interessenter fra Norge har meldt seg etter at annonsen ble lagt ut på Finn. Aller helst skulle et salg allerede vært i boks.

- Vi har fått flere henvendelser, der vi blant annet har samarbeidet med flere interessenter fra utlandet tidligere, og hadde avtalt visninger. Fly var booket, tidspunktet var satt, og så kom dessverre corona, slik at visningene ble utsatt, sier Sørvik.

- Flere interessenter i Norge har også meldt seg etter at annonsen ble lagt ut, men vi har foreløpig ikke fått noen bud, legger hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer