Selger «øy» uten mekler

Nå kan du få din «egen» øy til 2,2 millioner kroner. - Kan være priset for lavt, mener mekler.

200 MÅL: Utenfor Bergen kan du sikre deg store deler av en øy til 2,2 millioner kroner. Foto: Imotiv AS
200 MÅL: Utenfor Bergen kan du sikre deg store deler av en øy til 2,2 millioner kroner. Foto: Imotiv AS Vis mer
Publisert

Et stykke utenfor Bergen kan du nå sikre deg en gigantisk fritidsperle, og kanskje er det et kupp. Prisen er 2,2 millioner.

- Vi gikk ganske nøkternt ut her. Det var vanskelig å prise den, da det ikke er noe sammenlikningsgrunnlag, vedgår Stein Ove Kvamme som selger «øya», til Børsen.

Den heter Haukøy og ligger i Osterfjorden. Det er riktignok ikke hele øya som selges. Men med bare tre eller fire andre hus her, og en 200 mål stor tomt, mener Kvamme at man definitivt får følelsen av å være på en egen øy.

- Her får man sjel, historie og fantastiske tur- og friluftsmuligheter, sier han til BA, som omtalte saken først.

Uten mekler

Kvamme benytter seg ikke av mekler, men legger boligen for salg selv, gjennom tjenesten Propr.

- De tilbyr god nok kontroll på salgsprosessen og det juridiske, sier Kvamme til Børsen.

- Hvordan kom du fram til prisen?

- Det ligger en takst som er cirka ti år gammel. Da ble eiendommen priset til 1,9 eller 2 millioner. Så det utgjør grunnlaget, sammen med en oppdatert tilstandsrapport, sier Kvamme.

Han skal selv holde visninger i løpet av de nærmeste dagene.

SELGER: Bjørn Ove Kvamme arvet fritidseiendommen av sin mor. Hans bestefar kjøpte eiendommen i 1970. Foto: Privat
SELGER: Bjørn Ove Kvamme arvet fritidseiendommen av sin mor. Hans bestefar kjøpte eiendommen i 1970. Foto: Privat Vis mer

Historisk

Huset med tømmervegger står omtrent slik det alltid har gjort, helt siden 1867. Den lave takhøyden er også en del av sjarmen, mener Kvamme.

Skjenkestua på eiendommen strekker seg enda lenger tilbake i tid.

- Den ble brukt til å huse striler når de rodde inn til byen fra fjorden, så stoppet de her og fikk seg mat og drikke og hadde det gøy.

Fram til 1950-åra ble eiendommen driftet som småbruk av fastboende. Siden 1970-åra har den vært brukt som feriebolig i familien til Kvamme.

- I seinere tid er det lagt inn solcellepanel, og huset har gasskomfyr og kjøleskap. Så er det strøm på øya som det er mulig å koble seg på.

Kvamme skal snart i gang med visninger, og har ennå ikke fått inn bud.

1867: Huset med lav takhøyde og tømmervegger har historie helt tilbake til 1867. Foto: Imotiv AS
1867: Huset med lav takhøyde og tømmervegger har historie helt tilbake til 1867. Foto: Imotiv AS Vis mer

- Antakelig priset for lavt

Eiendomsmekler Dag Jonny Johannessen i Z Megleren har solgt liknende objekter i samme område. Han tror at eiendommen kan være priset for lavt.

- At taksten er cirka ti år gammel forsterker antakelsen min om at den er forsiktig priset. Jeg vil bli overrasket om den går under tre millioner, sier Johannesen til Børsen.

Mekleren understreker at han ikke har sett eiendommen med egne øyne, og at uttalelsene derfor er med forbehold om at den framstår som i annonsen.

Selgeren Kvamme ønsker ikke kommentere Johannesens prisanslag.

Johannesen mener den aktuelle eiendommen svarer på mye av det markedet etterspør: Nærhet til sjø, gode solforhold, usjenert beliggenhet, bademuligheter og historie.

- To forhold er spesielt viktige i slike tilfeller, når det gjelder prising: Tilkomst med båt ute på øya. Her bør det kanskje investeres i et nytt kaianlegg. I tillegg er det viktig med et areal på land hvor du kan parkere bilen, med kort avstand til øya.

Eiendommen ligger i et område som Johannesen omtaler som «midt på treet prismessig».

På generelt grunnlag vil han slå et slag for å benytte seg av mekler når man selger fritidsbolig.

- Vi har gjerne en portefølje med potensielle kjøpere, og sitter på kunnskap om markedsføring - hva legger vi vekt på. Dette i kombinasjon med at vi går offensivt ut når den legges ut for salg. I tillegg har vi et kontaktnett av mulige kjøpere utenfor landet.

- Det blir svært spennende å se hva denne går for, sier Johannesen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer