Selger «partyvilla» etter tvangssalg

Gigantvillaen på Ullern vest i Oslo ble solgt på tvangssalg i 2018. Nå er den lagt ut på nytt.

HERSKAPELIG: Eiendommen er på hele 560 kvadratmeter, og har sju bad, sju soverom, badstue, eget biljardrom, svømmebasseng, boblebad, bibliotek og carport. Hele tomtearealet er på omtrent 3400 kvadratmeter. Foto: Nordvik
HERSKAPELIG: Eiendommen er på hele 560 kvadratmeter, og har sju bad, sju soverom, badstue, eget biljardrom, svømmebasseng, boblebad, bibliotek og carport. Hele tomtearealet er på omtrent 3400 kvadratmeter. Foto: Nordvik Vis mer
Publisert

Praktvillaen på Ullernåsen i Oslo som nå er til salgs, har en brokete historie.

Aase Marie Moltzau kjøpte eiendommen i 1989, og bodde der sammen med ektemannen, tidligere skipsreder Ragnar Moltzau, i to tiår.

Familiens rederi gikk derimot konkurs i 2010, og det ble besluttet at villaen skulle tvangsselges. Året etter kom likevel Kiwi-gründer Terje Navjord på banen, og ga familien Moltzau et lån på 28 millioner kroner slik at de kunne kjøpe villaen tilbake.

I 2018 ble eiendommen likevel solgt for 53 millioner kroner på tvangssalg. Navjord mente at lånet ikke var blitt betalt slik det skulle.

Se bilder fra innsiden av luksuspalasset som Vladimir Putin angivelig deler med sin elskerinne og deres tre barn. Video: Proekt / Reporter: Jessica Maria Szymanska / Dagbladet Vis mer

I retten

I november i fjor ble det kjent at Aase Marie Moltzau hadde tatt familiens tidligere advokat Joar Heide og advokatfirmaet Ræder til retten. Hun mente de hadde opptrådt uaktsomt i forbindelse med tvangssalget.

Joar Heide og advokatfirmaet ble seinere frifunnet, og Aase Marie Moltzau ble dømt til å betale sakskostnadene, opplyser Oslo tingrett til Børsen.

Hun anket dommen, men den avvist av Lagmannsretten.

Nå er eiendommen lagt ut for salg - igjen.

Denne gangen er prisantydningen på 59 millioner kroner, og er lagt ut med en rammetillatelse til å bygge seks boliger på tomta.

Det betyr at den omstridte villaen snart kan være en saga blott.

Avisa Oslo omtalte salget først.

- Sjelden bolig

- Jeg tror det er en riktig pris i markedet, sier ansvarlig mekler Christian L. Mathiesen til Børsen om prisantydningen - 6 millioner opp for det den ble solgt for i 2018.

- Det er ikke så mange sånne eiendommer igjen på Ullern. Det er en sjelden bolig. Likviditeten i kjøpegruppen her er stor, på langt nær alle har flyttet til Sveits. De venter bare på det rette objektet, fortsetter han.

Fram til nylig var det en guttegjeng som hadde tilhold i gigantvillaen. De ga eiendommen kallenavnet «Ullern Mansion», hvor de ofte arrangerte storstilte hagefester.

Villaen ble opprinnelig tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg, og oppført i 1935. I 1985 ble den tegnet om av sivilarkitekt Pål Bech, og var ferdig totalrenovert i 1987.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer