Selger rederarvingens prakteiendom: - Helt unik

Har du 25 millioner som brenner i lomma kan en unik eiendom i Lillesand bli din.

STOR EIENDOM: Eiendommen på Kaldvell i Lillesand ligger skjermet fra riksveien nedenfor. Parkeringsplassen på bildet benyttes av folk som går tur i området som ligger tett opptil grensen mot Grimstad kommune. Foto: Sondre Transeth
STOR EIENDOM: Eiendommen på Kaldvell i Lillesand ligger skjermet fra riksveien nedenfor. Parkeringsplassen på bildet benyttes av folk som går tur i området som ligger tett opptil grensen mot Grimstad kommune. Foto: Sondre Transeth Vis mer
Publisert

- Den er helt unik på Sørlandet, sier eiendomsmegler Gustav J. Sædberg i Privatmegleren Sædberg & Lian til Børsen.

Eiendommen han snakker om ligger på Kaldvell i Lillesand og ble lagt ut for salg for 25 millioner kroner i forrige uke. Det var Lillesandsposten som først omtalte salget.

HEFTIG PRISLAPP: Eiendommen i Voksenkollveien sies å ha i beliggenhet særklasse ovenfor Holmenkollbakken. Det kommer derimot ikke billig. Foto: Ørnelund v/Lasse Lerdahl Vis mer

Anneks med spa-avdeling

Eiendommen har en stor tomt på over 21 mål, og enorm bygningsmasse. Hovedhuset er på 574 kvadrat og oppført i 1918.

Der er også et stort anneks på over 250 kvadrat, med svømmebasseng, jacuzzi, spa-avdeling og trimrom.

- Det er ekstraordinære bygningsstørrelser. Det er en flott representativ stil, den passer ikke for alle, men det er veldig forseggjort. Uthuset og annekset er renovert for mange millioner. Det er høy klasse på det, sier Sædberg.

BAR: I den ene delen av kjellerstuen er det en stor, fast barløsning. Foto: Sondre Transeth
BAR: I den ene delen av kjellerstuen er det en stor, fast barløsning. Foto: Sondre Transeth Vis mer

Avdød rederarving

Salget av prakteiendommen i Lillesand er en del av boet etter investoren Andreas Ove Ugland, som døde brått i mars i år, 64 år gammel.

Han var den ene av sønnene til rederen Andreas Ugland, som var hovedaksjonær i Uglands Rederi fra 1960 til 1996. Da tok nå Andreas Ove og hans to brødre over farsarven.

I tillegg til forretningsdriften drev Ugland også i flere år med offshore-båtrace, i de siste årene i selve formel 1-klassen, Class One, med båten Jotun.

DØDE I ÅR: Andreas Ove Ugland døde i mars i år. Her er han avbildet etter å ha tatt en overraskende tredjeplass under Scandinavian Grand Prix for offshorebåter i Oslo i 2002. Foto: Terje Bendiksby / NTB
DØDE I ÅR: Andreas Ove Ugland døde i mars i år. Her er han avbildet etter å ha tatt en overraskende tredjeplass under Scandinavian Grand Prix for offshorebåter i Oslo i 2002. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Til tross for at han bodde og drev sine forretninger fra skatteparadiset Cayman Island, hadde Ugland flere eiendommer i Norge. I 2019 kjøpte han blant annet en av hyttene til tidligere milliardær Einar Aas. Prislappen på hytta i Telemark skal ha vært drøye ni millioner kroner.

LANDETS DYRESTE: Mona Høiness ber om 125 millioner kroner for Frogner-villaen. Foto: Zovenfra. Reporter: Madeleine Liereng Vis mer

Hadde vaktmester

Og så eide han også eiendommen i Lillesand. Ugland kjøpte eiendommen i 1977, på et tidspunkt da det ikke var boplikt i Lillesand kommune. Den boplikten ble først innført i 1985, skriver Fædrelandsvennen.

Boplikten løste Ugland ved at han hadde en vaktmester boende på eiendommen i 25 år.

SPA-AVDELING: Det er en egen spa-avdeling i annekset på eiendommen. Utenfor spa-avdelingen ligger det et svømmebasseng og en jacuzzi. Foto: Sondre Transeth
SPA-AVDELING: Det er en egen spa-avdeling i annekset på eiendommen. Utenfor spa-avdelingen ligger det et svømmebasseng og en jacuzzi. Foto: Sondre Transeth Vis mer

Boplikten, enten det er i Lillesand eller andre steder i landet, er ikke personbundet.

- Noen eiendommer er store nok til at andre enn eieren kan bo der. Så lenge én har bostedsadresse og skatter til kommunen, så er eiendommen per definisjon bebodd, sier Sædberg.

Interessen for boligannonsen på Finn.no har vært veldig stor, forteller Sædberg.

- Vi la den ut onsdag for en uke siden, og i går var det over 180 000 klikk. Det er helt formidable tall.

STORT: Hovedhuset er på nesten 600 kvadratmeter. Foto: Sondre Transeth
STORT: Hovedhuset er på nesten 600 kvadratmeter. Foto: Sondre Transeth Vis mer

- Gir det seg utslag i salg?

- Ja, vi håper det etterhvert. Vi har snakket med interessenter. Jeg har blant annet en visning i morra. Det er mye nysgjerrighet også. Folk synes sånne eiendommer er spennende. Det er også mange som bor i Lillesand som har parkert på den store parkeringsplassen for å gå tur i området og gått forbi den store eiendommen med hekk og port. Nå får de lov til å kikke litt innenfor.

- For spesielt interesserte

- Men dette er ikke en eiendom for alle?

- Nei, lang i fra. Det er en eiendom for de som er ute etter det spesielle, som har en unik interesse for eiendom, for akkurat dette området eller denne typen eiendom. Det er ikke for hvermannsen, sier Sædberg.

Han legger til at kommer til å se an hvor lenge de lar eiendommen ligge ute for salg, før de eventuelt tar den av markedet for å prøve å selge den igjen til våren.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer