McDonald's

Selger seg ut: - Ekstremt vanskelig

Fastfood-giganten føyer seg inn i rekken av vestlige selskap som forlater landet etter Ukraina-invasjonen.

TREKKER SEG UT: Litt tidligere år ble det kjent at McDonald's har midlertidig stengt sine russiske restauranter, mens de fortsetter å betale sine ansatte. Nå selger de seg ut, melder AP. Foto: Rex / NTB
TREKKER SEG UT: Litt tidligere år ble det kjent at McDonald's har midlertidig stengt sine russiske restauranter, mens de fortsetter å betale sine ansatte. Nå selger de seg ut, melder AP. Foto: Rex / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fastfoodgiganten McDonald's Corp sier mandag at de vil forlate det russiske markedet og har igangsatt en prosess for å selge virksomheten sin i landet, melder AP og Reuters.

De føyer seg dermed inn i rekken av selskaper som trekker seg ut av Russland etter invasjonen av Ukraina.

- Ekstremt vanskelig

Selskapet har 850 restauranter og 62 000 ansatte i Russland.

Fastfoodgiganten peker på den humanitære krisen forårsaket av krigen, og mener det «ikke lenger er holdbart, og det er heller ikke i samsvar med McDonalds verdier» å holde på virksomheten i Russland, ifølge AP.

Toppsjef Chris Kempczinski sier i en uttalelse at selskapet er stolte av de over 60 000 ansatte i landet, russiske leverandører og lokale franchisetakere.

- Deres dedikasjon og lojalitet til McDonald's gjør dagens kunngjøring ekstremt vanskelig. Vi har imidlertid en forpliktelse til vårt globale fellesskap og må være standhaftige i våre verdier. Og vårt engasjement for våre verdier gjør at vi ikke lenger kan holde logoen skinnende der.

Kjeden har operert i Russland i mer enn 30 år, skriver de i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer