World Economic Forum:

Selger sex til verdenseliten

Luksusprostituerte Salomé Balthus ble fløyet inn av en klient under toppmøtet i Davos. Nå forteller hun Dagbladet Børsen om hvem som kjøper sex og mytene om maktelitens sengevaner.

LUKSUSPROSTITUERT: Salomé Balthus var til stede under toppmøtet i Davos denne uka. Foto: Hanna Lakomy / gjengitt med tillatelse
LUKSUSPROSTITUERT: Salomé Balthus var til stede under toppmøtet i Davos denne uka. Foto: Hanna Lakomy / gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden kunne The Times avsløre at minst 100 sexarbeidere dro til Davos under World Ecomonic Forum (WEF), som samler samfunnstopper verden over. Totalt 2700 mennesker deltar under toppmøtet.

Etter at de to forhenværende møtene ble coronaavlyst, er det igjen tid for at politikere, næringslivsledere og kjendiser drar til alpebyen i Sveits - hvor prostitusjon er lovlig.

En av dem som var på plass er luksusprostituerte Salomé Balthus (39) fra Tyskland. Hun kunne dele denne erfaringen på Twitter:

«Date i Sveits under World Economic Forum betyr å stirre ned i avløpet på pistolene til sikkerhetsvakter i hotellkorridoren klokka to om natta, før man deler sjokoladen som gis bort fra restauranten med dem og sladrer om de rike», skrev hun mandag.

Hentet inn til toppmøte

Hun har blant annet latt seg intervju av den sveitsiske avisa 20minuten om oppholdet.

- Det var ikke meningen at jeg skulle hit. Jeg var på filosofifestivalen i Zürich før dette, og jeg ble tilfeldigvis hentet inn, sier hun.

Til Børsen forteller Balthus at hun nå er tilbake igjen i Zürich, og at oppholdet i Davos ble av det korte slaget. Hun røper at hun bare har hatt én kunde under toppmøtet, men vil ikke gi flere detaljer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer