Selger to norske fengsler for millioner

Statsbygg kvitter seg med Arendal fengsel og Hof fengsel. Slik ser byggene ut etter nedlegging.

FERDIG SONET: Eiendommen som tidligere huset innsatte i Arendal fengsel skal selges. Foto: Vidar Godtfredsen Vis mer
Publisert

- Jeg har faktisk vært inne i Arendal fengsel tidligere, forteller næringsmegler John Christian Webb hos Sørmegleren, før han raskt presiserer:

- Ikke som innsatt, altså. Bare på besøk, sier han og ler.

Nå er Webb oppdragsansvarlig for salget av Arendal fengsel, som er lagt ut på markedet med en prisantydning på 8,1 millioner kroner. Den historiske eiendommen har en bygningsmasse på 3527 kvadratmeter, fordelt over fire bygg.

Nå leter Statsbygg etter noen som kan overta eierskapet både her og ved Hof fengsel. Sistnevnte ble lagt ned i 2019, mens Arendal fengsel slokket lyset for drift i september 2020.

- Det er definitivt første gang jeg selger et fengsel. Det er et spesielt objekt med en stor og flott eiendom som helt sikkert kan brukes til mange ulike formål, fortsetter Webb i Arendal til Børsen.

Må belage seg på dette

Ifølge annonsen vil bygningsmassen imidlertid kreve ombygging både med hensyn til standard og bruk etter dagens krav.

Foruten en enebolig på tomta, tidligere brukt av tilsynsansatte, inneholder eiendommen et fengselsbygg med tilhørende luftegård og snekkerverksted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer