Selger «ulovlig» leilighet: - Lovlig

Leiligheten er ikke godkjent av plan- og bygningsetaten, men nå ligger den ute for salg. - Ville holdt meg langt unna, sier BI-professor.

SELGES: Leligheten i Oslo sentrum er ikke godkjent, men skal nå selges. Foto: Eie Eiendomsmegling
SELGES: Leligheten i Oslo sentrum er ikke godkjent, men skal nå selges. Foto: Eie Eiendomsmegling Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Du kjøper en ganske betydelig risiko, sier BI-professor Harald Benestad Anderssen.

Risikoen han snakker om er leiligheten i Waldemars Hage i Oslo, som nå ligger ute for salg, og som har fått flere til å sperre opp øynene.

Ulovlig oppdeling

Ved første øyekast er det likevel ikke mye som tilsier at det er noe spesielt med leiligheten like ved Alexander Kiellands plass i Oslo sentrum.

Den er 29 kvadrat og har en prisantydning på 3,5 millioner kroner, noe som verken er så dyrt eller så billig at noen forbauses.

«Attraktiv 2-roms toppleilighet med balkong», beskrives den også som i annonsen.

Det som derimot er oppsiktsvekkende, er følgende opplysning i annonsen.

«Leiligheten er 1 av 36 leiligheter som ble ulovlig oppdelt i 2006», står det, før det utdypes under «diverse»-punktet i salgsoppgaven.

«I 2006 ble 18 leiligheter i sameiet reseksjonert til 36 seksjoner uten at det ble søkt om oppdeling av disse. Sameiet/berørte leiligheter har iverksatt en prosess for å få oppdelingen godkjent», står det.

For å si det med andre ord: Leiligheten er ulovlig, den er ikke godkjent. Men selve salget er ikke nødvendigvis problematisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer