Mona Høiness:

Selger villa for svimlende sum

Advokat Mona Høiness vil selge villaen hun arvet fra et barnløst, velstående ektepar for 120 millioner.

SELGER: Mona Høiness vil selge villaen hun i mange år har kjempet for å beholde. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SELGER: Mona Høiness vil selge villaen hun i mange år har kjempet for å beholde. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Villaen til Mona Høiness, som hun arvet fra et eldre ektepar, skal nå selges ifølge Dagens Næringsliv. Høiness måtte gjennom en årelang rettssak med flere av ekteparets slektninger for å gjøre krav på boligen.

Høiness bekrefter til Dagens Næringsliv at boligen skal selges, og etter det avisa kjenner til vil prisen vil ligge på 120 millioner kroner.

- Eiendommen kommer for salg, skriver Høiness i en tekstmelding til DN.

Byvillaen som Høiness skal legge ut for salg ligger i en stille del av Eckersbergs gate på Frogner i Oslo, og rommer 758 kvadratmeter.

Rettssak

Det var i 2014 at Høiness vant rettssaken mot en rekke slektninger av det eldre ekteparet som hadde testamentert bort boligen til Høiness.

Hun var oppført som eneste arving etter at barnløse Synnøve Alver Urdahl og Per Urdahl døde i 2007.

Spørsmålet i rettssaken var om Urdahl hadde vært frisk nok og hatt nok mental kapasitet da hun skrev testamentet, eller om det kunne bevises at hun hadde vært sinnssyk eller sjelelig svekket og at det var årsaken til at hun testamenterte bort hele formuen til Høiness.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.