Selger villa til 85 millioner: - Overrasket

Prakteiendom på Bygdøy selges. - Vil gå ti-femten år før muligheten byr seg igjen, sier mekler.

SELGER VILLA: Christian Sindings villa på Bygdøy selges for 85 millioner kroner. Foto: Studio Oslo
SELGER VILLA: Christian Sindings villa på Bygdøy selges for 85 millioner kroner. Foto: Studio Oslo Vis mer
Publisert

I 2010 kjøpte den norske toppsjefen i oppkjøpsfondet EQT, Christian Sinding, en bolig på Bygdøy til 40 millioner kroner – en prakteiendom de fleste bare kan drømme om.

De siste seks åra har familien bodd i Zürich i Sveits. I mellomtida har villaen blitt leid ut.

- Det krever mye å eie en slik eiendom når man skal fjernstyre vedlikeholdet fra et annet land, sier mekler Anders Langtind i Privatmegleren.

Derfor ligger nå luksusboligen ute for salg med en prislapp på hele 85 millioner norske kroner, skriver Dagens Næringsliv, som først omtalte saken.

Unik mulighet

Eiendommen er priset over dobbelt så høyt som summen Sinding punget ut for ti år siden. Mekler forteller at prishoppet skyldes at eiendommen, som har et bruttoareal på 632 kvadratmeter, har blitt betydelig påkostet siden den gang. Blant annet har familien pusset opp fasaden til fem-seks millioner kroner som følge av en konstruksjonsfeil, byttet ut alle badene og satt inn nytt kjøkken.

Villaen består av fem etasjer, tre soverom, flere bad, en kinosal og egen tjenestebolig. I tillegg er det stor uteplass og en privat brygge på 180 kvadratmeter.

- Dette er en unik mulighet - det er ikke ofte du kommer over en slik eiendom. Vil du ha en bolig med strandlinje og privat brygge på attraktive Bygdøy må du kjøpe nå, for det vil gå ti-femten år før muligheten byr seg igjen, understreker Langtind.

- Formidabel interesse

Til tross for at boligen er plassert innenfor en prisklasse de færreste har råd til, har det vært enorm interesse for Bygdøy-villaen.

- Det har vært en formidabel interesse. Jeg har allerede holdt visninger med fire familier, og har ytterligere fire planlagt på torsdag og fem på fredag, sier Langtind til Børsen.

- Med tanke på den høye prisen må jeg innrømme at jeg er overrasket over den store interessen.

Mekler opplyser at alle de interesserte er å finne på Kapitals liste over de 400 rikeste i Norge, og tror neppe at noen kommer på visning fordi de er nysgjerrige på toppsjefens hjem.

- Jeg opplever alle som oppriktig interessert. Jeg har solgt en del boliger i denne prisklassen og jeg har til gode å oppleve at folk booker seg på visning av ren nysgjerrighet, sier han til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer