Selger villa til 85 millioner: - Overrasket

Prakteiendom på Bygdøy selges. - Vil gå ti-femten år før muligheten byr seg igjen, sier mekler.

SELGER VILLA: Christian Sindings villa på Bygdøy selges for 85 millioner kroner. Foto: Studio Oslo
SELGER VILLA: Christian Sindings villa på Bygdøy selges for 85 millioner kroner. Foto: Studio Oslo Vis mer
Publisert

I 2010 kjøpte den norske toppsjefen i oppkjøpsfondet EQT, Christian Sinding, en bolig på Bygdøy til 40 millioner kroner – en prakteiendom de fleste bare kan drømme om.

De siste seks åra har familien bodd i Zürich i Sveits. I mellomtida har villaen blitt leid ut.

- Det krever mye å eie en slik eiendom når man skal fjernstyre vedlikeholdet fra et annet land, sier mekler Anders Langtind i Privatmegleren.

Derfor ligger nå luksusboligen ute for salg med en prislapp på hele 85 millioner norske kroner, skriver Dagens Næringsliv, som først omtalte saken.

Unik mulighet

Eiendommen er priset over dobbelt så høyt som summen Sinding punget ut for ti år siden. Mekler forteller at prishoppet skyldes at eiendommen, som har et bruttoareal på 632 kvadratmeter, har blitt betydelig påkostet siden den gang. Blant annet har familien pusset opp fasaden til fem-seks millioner kroner som følge av en konstruksjonsfeil, byttet ut alle badene og satt inn nytt kjøkken.

Villaen består av fem etasjer, tre soverom, flere bad, en kinosal og egen tjenestebolig. I tillegg er det stor uteplass og en privat brygge på 180 kvadratmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer