Slott i Danmark:

Selges etter bitter søsken-strid

Slottet er nedarvet i tolv generasjoner. Nå går det under hammeren etter tvangsoppløsning.

SISTE SPIKER I KISTA: Etter en lang og trøblete prosess, er det nå klart at det ikoniske slottet skal selges. Foto: Trond Strandsberg / Wikimedia Commons
SISTE SPIKER I KISTA: Etter en lang og trøblete prosess, er det nå klart at det ikoniske slottet skal selges. Foto: Trond Strandsberg / Wikimedia Commons Vis mer
Publisert

Drømmer du om ditt eget slott - på en dansk øy? Nå kan drømmen bli virkelighet. Du må bare bla opp drøyt 220 millioner kroner.

Med en leilighet på 550 kvadratmeter og seks mål stor tomt med både strandlinje og landskapspark, er det trolig smart om du også har noen millioner til framtidig vedlikeholdsbudsjett.

Det er uansett en unik mulighet som nå byr seg på det danske eiendomsmarkedet, men så er det da også en spesiell historie som ligger bak.

- Dette er et av Danmarks mest spesielle og historiske gods - et stykke dansk kulturarv, sier eiendomsmekler Asger Olsen til TV 2 Fyn.

Opprivende krangel

Valdemars Slot ble bygget på midten av 1600-tallet av selveste Christian Kvart, som fikk bygget det til sin sønn, grev Valdemar Christian. Seinere ble det overtatt av sjøoffiser Nils Juel, som bygget om slottet til en (daværende) mer tidsriktig barokkstil, ifølge slottets egen hjemmeside.

Opp gjennom åra har sjøoffiser Juels etterkommere arvet slottet. Vel å merke fram til i dag, hvor søstrene Caroline Flemming og Louise Iuel Albinus eier i tolvte (og siste) generasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer