Selges for spinnvill sum

Tross flere «mangler» bes det om skyhøyt beløp for det som skal være San Francisco-buktas siste private øy.

RØD STEIN: Øya ligger i San Francisco-bukta og heter Red Rock. Det bes om cirka 268 millioner kroner. Foto: Annette Teng / Wikimedia Commons
RØD STEIN: Øya ligger i San Francisco-bukta og heter Red Rock. Det bes om cirka 268 millioner kroner. Foto: Annette Teng / Wikimedia Commons Vis mer
Publisert

Det er flere haker: Ikke innlagt vann, ingen strøm, ingen wifi, eller parkering.

Red Rock Island er omtalt som et lokalt landemerke, og den siste private øya i San Francisco-bukta. Nå er den til salgs.

- Som da Vinci

Summen det bes om, er ikke noe hvem som helst kan bla opp: hele 25 millioner dollar. Det tilsvarer om lag 268 millioner kroner.

The Wall Street Journal, som først omtalte saken, ber derfor tech-milliardærer om å «følge med».

Øya på cirka 24,2 mål ligger rett ved Richmond-San Rafael-brua nord for San Francisco på USAs vestkyst.

Red Rock Island, som bare har atkomst via båt eller helikopter, er regulert til boligformål, men det er uklart hvor mange hus som kan bygges der, ifølge mekleren Chris Lim.

- Dette er som et Leonardo da Vinci-maleri. Dette er et samleobjekt, skryter han.

Forsøkt solgt - uten hell

- Det er mulig å plassere et stort, nydelig hus på toppen, sier Brock Durning til WSJ. Familien hans har eid øya i flere tiår.

Durning arvet øya av faren, som i sin tid kjøpte den av en forretningspartner for mindre enn 50 000 dollar, skriver Business Insider, som også har omtalt saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.