Etterforskning av Trump

Selskap må betale 100 000 daglig

For forakt for retten.

UNDER GRANSKING: Ekspresident Donald Trump granskes av statsadvokaten i delstaten New York. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB
UNDER GRANSKING: Ekspresident Donald Trump granskes av statsadvokaten i delstaten New York. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Et eiendsomsselskap som har taksert flere eiendommer tilhørende Trump Organization, må betale dagbøter på 10 000 dollar, eller 100 000 kroner, inntil de frambringer begjærte dokumenter, melder NBC News.

Selskapet, Cushman & Wakefield, har ifølge en dommer utvist forakt for retten for ikke å utlevere dokumentene - som New York-statsadvokat Letitia James' kontor har begjært utlevert.

- Nektet

Statsadvokatkontoret har tidligere stevnet Cushman & Wakefield for å få utlevert dokumentene både i september og februar. Selskapet «delvis responderte» på stevningen i mars, før de nektet å utlevere resten, konstaterer dommeren, Arthur Engoron, i rettsdokumentet som fastslår forakt for retten.

- Cushman & Wakefield har bare seg selv å takke dersom de valgte å behandle de forestående tidsfristene skjødesløst, skriver Engoron - som bemerker at saken omfatter en «enorm mengde dokumenter»

I forrige uke ba selskapet om utsettelse, to dager etter at en allerede utsatt tidsfrist var utløpt. Dommer Engoron avviste å innvilge dette.

- Tidenes største heksejakt

Statsadvokat James undersøker hvorvidt tidligere president Donald Trump kan ha oppgitt feil verdi på eiendommene sine, for å oppnå bedre finansielle og skattemessige betingelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer