Etterforskning av Trump

Selskap må betale 100 000 daglig

For forakt for retten.

UNDER GRANSKING: Ekspresident Donald Trump granskes av statsadvokaten i delstaten New York. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB
UNDER GRANSKING: Ekspresident Donald Trump granskes av statsadvokaten i delstaten New York. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Et eiendsomsselskap som har taksert flere eiendommer tilhørende Trump Organization, må betale dagbøter på 10 000 dollar, eller 100 000 kroner, inntil de frambringer begjærte dokumenter, melder NBC News.

Selskapet, Cushman & Wakefield, har ifølge en dommer utvist forakt for retten for ikke å utlevere dokumentene - som New York-statsadvokat Letitia James' kontor har begjært utlevert.

- Nektet

Statsadvokatkontoret har tidligere stevnet Cushman & Wakefield for å få utlevert dokumentene både i september og februar. Selskapet «delvis responderte» på stevningen i mars, før de nektet å utlevere resten, konstaterer dommeren, Arthur Engoron, i rettsdokumentet som fastslår forakt for retten.

- Cushman & Wakefield har bare seg selv å takke dersom de valgte å behandle de forestående tidsfristene skjødesløst, skriver Engoron - som bemerker at saken omfatter en «enorm mengde dokumenter»

I forrige uke ba selskapet om utsettelse, to dager etter at en allerede utsatt tidsfrist var utløpt. Dommer Engoron avviste å innvilge dette.

KRANGEL: På morgenen 6. januar skal tidligere president Donald Trump ha hatt en svært opphetet telefonsamtale med daværende visepresident Mike Pence. Video: AP Vis mer

- Tidenes største heksejakt

Statsadvokat James undersøker hvorvidt tidligere president Donald Trump kan ha oppgitt feil verdi på eiendommene sine, for å oppnå bedre finansielle og skattemessige betingelser.

Fra før er Trump selv ilagt dagbøter i samme størrelsesorden for ikke å utlevere dokumenter, men dommer Engoron erklærte i forrige uke at dette ikke lenger gjelder.

I en tidligere stevning har statsadvokatkontoret skrevet at de har «avdekket en betydelig mengde bevis på en rekke feilframstillinger i herr Trumps finansielle erklæringer overfor banker, forskringsselskap og kemneren».

Trump og Trump Organization har hele tida nektet for å ha gjort noe galt. Ekspresidenten har kalt granskingen «en fortsettelse av tidenes største heksejakt».

I et brev sendt til dommere Engoron tirsdag skriver Cushman & Wakefields advokater at de har «frambrakt materiale på mer enn 850 000 sider» i forbindelse med statsadvokat James' begjæringer. De skriver også at en «dokumentdumping» på flere millioner sider vil forsinke granskingen hennes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer