Russlands invasjon av Ukraina:

- Selvfølgelig er det Russland

Gassrørledningen Nord Stream eksploderte i svensk og dansk farvann. Nå ber Finlands tidligere forsvarsminister finske myndighetene om å være årvåkne.

KOTKA, FINLAND: Det er oppdaget fire lekkasjer på gassrørledningene i Østersjøen. - Dette var ingen ulykke, sier Finlands tidligere forsvarsminister Jussi Niinistö. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Foto/video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert

KOTKA, FINLAND (Dagbladet): - Det var ingen ulykke. Gassrørledninger eksploderer ikke bare på den måten, sier Jussi Niinistö til Dagbladet.

Han var Finlands forsvarsminister fra 2015 til 2019, og selv om han nå «bare» er ordfører i småbyen Kannus i Österbotten nordvest i Finland, mener han finske myndighetene har reagert altfor treigt overfor Russland den siste tida.

- Vi finner er ganske treige, for å si det sånn.

Flere tusen på flukt

For etter at Vladimir Putin annonserte en «delvis mobilisering» av det russiske folk onsdag 21. september, har hundretusenvis av russiske innbyggere forlatt Russland.

Mange av frykt for selv å bli vervet til Russlands brutale krigføring i Ukraina.

Flere tusen av dem har krysset grensa over til Finland, og mange av dem bruker Kotka som en mellomstasjon. Her er de vant til russiske turister, men aldri i omfanget som har kommet den siste tida.

I kjølvannet av mobiliseringen har også de over 1200 kilometer lange og omstridte gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 blitt rammet av ødeleggelser.

I alt fire lekkasjer, noen så store som 200 meter i diameter, er oppdaget etter minst to eksplosjoner - én i svensk farvann og én i dansk farvann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer