- Selvfølgelig vil vi saksøke

Russlands finansminister hamrer løs mot påstander om at de er bankerott, og sier Russland vil gå til søksmål.

VIL GÅ TIL RETTEN: Russlands finansminister Anton Siluanov, som på bildet diskuterer med president Vladimir Putin, sier russerne vil gå til søksmål, som følge av uenighetene rundt deres betaling av utenlandsgjeld. Foto: OLGA MALTSEVA / AFP / NTB
VIL GÅ TIL RETTEN: Russlands finansminister Anton Siluanov, som på bildet diskuterer med president Vladimir Putin, sier russerne vil gå til søksmål, som følge av uenighetene rundt deres betaling av utenlandsgjeld. Foto: OLGA MALTSEVA / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Selvfølgelig vil vi saksøke, for vi har tatt alle mulige grep for å være trygge på at investorene får betalt, tordner Russlands finansminister Anton Siluanov, ifølge The Guardian.

Bakgrunnen for trusselen om rettslige skritt er knyttet til striden om Russlands utenlandsgjeld.

«Selektivt mislighold»

Onsdag i forrige uke opplyste det russiske finansdepartementet at landet måtte bruke rubler til å dekke betalinger på 649,2 millioner dollar til utenlandske kreditorer, etter at en vestlig bank nektet å utføre Russlands betalingsinstruks.

Det utgjør i praksis et mislighold av gjelda, mener det amerikanske kredittratingbyrået Standard & Poor's. De nedgraderte Russland til «selektivt mislighold», noe som betyr at landet i praksis står overfor en statsbankerott.

Bakgrunnen for nedgraderingen er, ifølge byrået, at investorer trolig ikke vil klare å veksle rublene inn i «dollar tilsvarende de opprinnelig forfalte beløpene».

En av Russlands kreditorer, med tilhold i Europa, bekrefter Standard & Poor's vurdering.

- Dersom vi ikke får dollarene våre innen 30 dager, så er det en bankerott, sier kreditoren til Financial Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer