Selvmordsbølgen rystet finansverdenen. Nå er sjefene dømt

Flere tidligere sjefer hos den franske telegiganten Orange er dømt til fengsel og til å betale bøter, for «moralsk trakassering» som førte til 19 selvmord i selskapet.

DØMT: Tidligere toppsjef i France Telecom, Didier Lombard, snakker med kona under en pause i rettssaken. I dag falt dommen. Foto: Stephane De Saluktin / AFP / NTB Scanpix
DØMT: Tidligere toppsjef i France Telecom, Didier Lombard, snakker med kona under en pause i rettssaken. I dag falt dommen. Foto: Stephane De Saluktin / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag falt dommen mot flere tidligere sjefer hos den franske telegiganten Orange, etter en rystende sak som har vekket oppmerksomhet langt utenfor Frankrikes grenser.

Ifølge Le Monde blir tre tidligere sjefer i selskapet, blant dem tidligere toppsjef Didier Lombard (77), dømt til ett års fengsel - hvorav åtte måneder er betinget - og bøter på 15 000 euro. Samtidig dømmes selskapet til å betale bøter på 75 000 euro.

Dagbladet skrev i sommer om Jean Michel. Han var 53 år gammel og far til tre barn da han tok sitt eget liv en julidag for elleve år siden, mens han snakket med to fagforeningsrepresentanter på telefonen.

53-åringen var en av 35 ansatte hos France Telecom, nå kjent som Orange, som tok livet sitt i en omfattende selvmordsbølge som rystet verden for drøyt ti år siden.

- Jeg skal få folk til å gå

19 av selvmordene som fant sted i 2008 og 2009 la grunnlag for tiltalen mot selskapet, som var statlig eid fram til 2004.

Nettopp prosessen med privatisering etter 2004, hvor selskapet hadde som mål å kvitte seg med 22 000 stillinger, har blitt trukket fram i tiltalen som en viktig årsak til den påfølgende selvmordsbølgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer