Elon Musk

Sender kryptovaluta til værs

Det kreves bare en liten twittermelding fra milliardæren Elon Musk før kursen på kryptovalutaen dogecoin skyter i været.

PÅVIRKER: Når milliardæren Elon Musk tvitrer om kryptovalutaen dogecoin fyker kursen opp. Foto: REUTERS/Joe Skipper/File Photo
PÅVIRKER: Når milliardæren Elon Musk tvitrer om kryptovalutaen dogecoin fyker kursen opp. Foto: REUTERS/Joe Skipper/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Prisen på dogecoin føyk opp med drøyt 20 prosent fra 0,25 dollar (2,03 kroner) til 0,30 dollar (2,49 kroner) på 15 minutter onsdag morgen.

Det skjedde like etter at Musk kalte seg «The Dogefather» på Twitter.

«Saturday Night Live»

- The Dogefather, SNL May 8, skrev Musk på Twitter til sine 52,2 millioner følgere.

Dermed nærmer kursen seg toppen fra tidligere i april. 20. april steg kursen over 0,40 dollar (3,32 kroner).

Siste del av twittermeldingen refererer til at Musk skal delta i humorprogrammet «Saturday Night Live» (SNL) 8. mai.

Musk står bak SpaceX og Tesla. Twittermeldingen tolkes som at han kan komme til å snakke om kryptovalutaen i programmet, skriver The Independent.

Også tidligere har Musk sørget for liknende oppturer for dogecoin, men er nå den sjette største kryptovalutaen med en samlet verdi på 42 milliarder dollar (om lag 349 milliarder kroner).

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Ment som spøk

Det fortsatt høyst uklart hva Tesla-gründeren faktisk tenker om dogecoin. I slutten av januar steg kursen med 800 prosent på 24 timer etter en twittermelding fra Musk.

- Noen ganger spøker jeg om dogecoin, men det er bare ment som tull. Dogecoin ble skapt for å gjøre narr av kryptovalutaer, sa Musk den gangen, ifølge CNBC.

Tidligere i år kjøpte Musk, gjennom Tesla-selskapet, 1,5 milliarder dollar (om lag 12,5 milliarder kroner) av en annen kryptovaluta, bitcoin, og det er ikke kjent at han eier større summer av dogecoin utover et ukjent beløp han kjøpte til sønnen.

SPACEX: Tirsdag 6. februar ble SpaceX sin rakett Falcon Heavy skutt opp for første gang. På toppen av raketten befant dessuten Elon Musks Tesla Roadster seg. Raketten er 70 meter lang og utviklet med tanke på å frakte mennesker til månen og Mars. Men før den tid skal raketten testes, og tirsdagens oppskyting var starten på dette. Video: CNN Vis mer

Opprinnelig ble dogecoin startet som en spøk inspirert av memes med en shiba-hund. Tidligere i år ble Musk spurt på Twitter om hvorfor han tvitret så mye om kryptovalutaen.

- Jeg elsker hunder og memes, svarte Tesla-gründeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer