Elon Musk

Sender kryptovaluta til værs

Det kreves bare en liten twittermelding fra milliardæren Elon Musk før kursen på kryptovalutaen dogecoin skyter i været.

PÅVIRKER: Når milliardæren Elon Musk tvitrer om kryptovalutaen dogecoin fyker kursen opp. Foto: REUTERS/Joe Skipper/File Photo
PÅVIRKER: Når milliardæren Elon Musk tvitrer om kryptovalutaen dogecoin fyker kursen opp. Foto: REUTERS/Joe Skipper/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Prisen på dogecoin føyk opp med drøyt 20 prosent fra 0,25 dollar (2,03 kroner) til 0,30 dollar (2,49 kroner) på 15 minutter onsdag morgen.

Det skjedde like etter at Musk kalte seg «The Dogefather» på Twitter.

«Saturday Night Live»

- The Dogefather, SNL May 8, skrev Musk på Twitter til sine 52,2 millioner følgere.

Dermed nærmer kursen seg toppen fra tidligere i april. 20. april steg kursen over 0,40 dollar (3,32 kroner).

Siste del av twittermeldingen refererer til at Musk skal delta i humorprogrammet «Saturday Night Live» (SNL) 8. mai.

Musk står bak SpaceX og Tesla. Twittermeldingen tolkes som at han kan komme til å snakke om kryptovalutaen i programmet, skriver The Independent.

Også tidligere har Musk sørget for liknende oppturer for dogecoin, men er nå den sjette største kryptovalutaen med en samlet verdi på 42 milliarder dollar (om lag 349 milliarder kroner).

- Ment som spøk

Det fortsatt høyst uklart hva Tesla-gründeren faktisk tenker om dogecoin. I slutten av januar steg kursen med 800 prosent på 24 timer etter en twittermelding fra Musk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer