Asker kommune skjerper rutinene:

Sendte 1,77 millioner kroner til feil konto

Alt som kunne gå galt, gikk galt da Asker kommune ved en feil sendte 1,77 millioner kroner til en privatperson.

ALDRI SKJEDD FØR: Randi Sandli har vært økonomisjef i Asker kommune i 12 år, og har aldri opplevd lignende historie. Foto: Privat
ALDRI SKJEDD FØR: Randi Sandli har vært økonomisjef i Asker kommune i 12 år, og har aldri opplevd lignende historie. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne uka måtte økonomisjef i Asker kommune, Randi Sandli, fortelle formannskapet om en «svært uheldig og alvorlig sak»: I oktober i fjor betalte kommunen, ved en feil, 1,77 millioner kroner til en privatperson.

- Privatpersonen har brukt nesten alle pengene og kan ikke betale dem tilbake. Nå har vi anmeldt personen for grovt underslag, etter straffelovparagraf 324 og 325, forteller Sandli til Dagbladet.

Feil i system

Det var i oktober i fjor at feilen skjedde. Selvaag bygg hadde ved en feil betalt doble kommunale utgifter til Asker kommune, og kontaktet kommunen for å få pengene tilbakebetalt, skriver Budstikka.

I løpet av et par dager betalte kommunen pengene tilbake, men da til en privat person, og ikke til Selvaag bygg.

- Feilen var i vårt økonomisystem. I et veldig kort tidsvindu, bare et par dager, har den nå anmeldte privatpersonen betalt en kommunal utgift eller husleie på fakturaen som Selvaag hadde videresendt fra oss. Ved en feil oppdaterte så vårt økonomisystem kontonummeret til Selvaag bolig til kontoen hvor siste betaling hadde kommet fra, sier Sandli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer